JEDI DOBRO

Na Korčuli postoji pub poznat po roštilju gdje nude janjeće kotlete s gradela, cijene odlične

 Privatna Arhiva/
Osim sjajnog roštilja nude i craft pivo koji sami proizvode, cijene su više nego prijateljske

Ako vas put nanese u Žrnovo, mjesto povrh grada Korčule, zasigurno će vam za oko zapeti i Pinjac, simpatičan pub u kojem se možete opustiti, nešto pojesti i popiti odlično craft pivo koje sami proizvode.

I doista je tamo tako, a kada dođete, možete se smjestiti na vanjskoj terasi ispod ogromnog drveta badema ili u unutrašnjem dijelu, koji je zapravo poluotvoreni dodatak vanjskoj terasi. Kada sjednete, obavezno naručite prvo njihov pale ale kao aperitiv te lagano krenite razmišljati o hrani.

Meni je karta bogata, ali kako smo se više puta osvjedočili, nije rutinirana. U predjelima se može kombinirati između riblje i mesne ponude. Zanimljivo je da možete probati salatu od dimljene hobotnice ili paštetu od dimljene skuše. S obzirom na to da ste u Žrnovu, možete i probati nekoliko jela s glasovitim žrnovskim makarunima.

Po roštilju su posebno poznati, pa zasigurno nećete pogriješiti ako naručite T-bone ili neki ramstek. Ako ste više poklonik ribe, odaberite odrezak od morskog psa ili sabljarke. Uz spomenuto, početkom rujna obavezno naručite škopčevinu s gradela, deliciju koju Korčulani iznimno cijene, a zimi možete naletjeti na fažol ili kupus.

U Pinjcu smo bili više puta, pa znamo da su porcije uvijek iznimno zasitne, te smo ovaj put krenuli drugačije i naručili samo nekoliko jela, rekli bismo - recesijski i skromno.

Za početak smo odabrali pogačice sa šalšom, samo jednu porciju za dvoje. Na stol nam je stigla daščica s pet-šest napuhanih pogačica prženih u dubokom ulju i zdjelica šalše. Apsolutno sjajno pripremljena šalša, mrvicu pikantna, a tople pogačice ne možete prestati jesti. Možda jedno od najboljih jela koje bi čovjek služio u pubu uz pivo.

image
Privatna Arhiva/

Potom smo naručili janjeće kotlete s gradela uz male krumpiriće i pečeno povrće. Opet poveća porcija. Janjeći kotleti bili su mekani i topili su se u ustima. Krumpirići zapravo nisu bili nužni jer je uz jelo stigao i tek pečen kruh (od sličnog tijesta kao za pogačice) iz krušne peći. S obzirom na odabir jela, sjajno bi bilo da je kruh bio premazan emulzijom češnjaka i maslinova ulja - nije neka velika zamjerka, nego samo opservacija kušača. Njihovo pivo i dalje je odlično pratilo jelo.

image
Privatna Arhiva/

U Pinjcu već neko vrijeme nude i burgere, pa smo naručili jednu porciju sa špekom i sirom. Odlično začinjeno i samljeveno meso, dobri prilozi i umak. Sve ugodno izbalansirano. Jedva smo ga savladali koliko je bio bogat.

image
Privatna Arhiva/

I tu smo s narudžbom stali jer više nismo mogli, možda je bilo mjesta još za jedno pivo. Konačni zbir našeg dolaska: potrošili smo tristotinjak kuna, najeli se i uživali u pivu. Dobili smo bitno više u smislu vrijednosti za novac. Dojam su malo narušili komarci, pa predlažemo da se pripremite prije dolaska, ali zaključno se može reći da je Pinjac sjajno mjesto za predah od ljetnih vrućina.

Hrana i pivo vrlo su dobri, cijene više nego prihvatljive, pa stoga navratite u Pinjac neovisno o tome jeste li se odlučili samo za burger ili za složeniju večeru. U svakom slučaju, mjesto za preporuku.

Hrana: 8/10

Ambijent: 8/10

Usluga: 8/10

Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:55