Svjetski trend

Nakon dvije godine rada na novom projektu, šibenski Pelegrini uveo novitet u ponudu

 Tom Dubravec/Cropix
U šibenskom restoranu vole istaknuti kako je njihova vinska karta jedinstvena, ovaj novitet svakako im ide u prilog te teze

"Trend niskoalkoholne i bezalkoholne pratnje uz meni u visokoj gastronomiji sve više dobiva maha. I mi već neko vrijeme promišljamo kako najuspješnije to aplicirati u Pelegriniju. Dvije godine radimo na projektu dealkoholiziranih vina, koja vam ovim putem i predstavljamo", izvijestili su iz Pelegrinija, jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj, koji je tri godine zaredom potvrdio Michelinovu zvjezdicu, a kojeg vodi vlasnik i chef Rudolf Štefan.

image
Berislava Picek/Cropix

Govoreći o dealkoholiziranim vinima, u poznatom šibenskom restoranu su također istaknuli kako je riječ o vinima kojima je mehaničkim načinom izvučen veliki postotak alkohola. Očekivano, ne možemo ih nazvati bezalkoholnim vinima jer to nisu s obzirom na to da su u šPelegriniju u njima ostavili 1 do 2% alkohola.

"Na taj način ne radimo kompromis oko samog okusa", objasnili su u nastavku iz restorana koji je poznat po tome da kuhinju baziraju na gastronomskom nasljeđu, sezonskim lokalnim namirnicama i proizvodima malih proizvođača.

image
Pelegrini Facebook

A kako u Pelegriniju vole istaknuti da je njihova vinska karta jedinstvena, ovaj novitet u ponudi im svakako ide u prilog te teze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:32