NOVO MJESTO U GRADU

Nakon uspješne pizzerije Public, vlasnici restorana pokrenuli su mjesto s izvrsnim roštiljem na drveni ugljen

Nakon uspješne pizzerije Public voditelji restorana pokrenuli su modernu roštiljarnicu, s ugodnim i prostranim interijerom, s velikom natkrivenom terasom, koja može ugostiti do 180 ljudi. Publika ju je već prepoznala kao mjesto idealno za sve prigode - vikendom ugoste i više od 400 gostiju

Nakon što su zapadni dio grada osvojili vrhunskom napuljskom pizzom, vlasnici popularnog Publica odlučili su se na novi gastronomski pothvat. U istom kvartu, stotinjak metara niže u Ulici Dragutina Golika 7, prošle su godine otvorili The Grill by Public, mjesto posvećeno svim istinskim ljubiteljima mesa koje je brzo postalo nezaobilazna adresa za raskošne plate, sočne odležane odreske i najbolje specijalitete s roštilja na drveni ugljen.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

"Ideja je bila ponuditi kvartu ono što mu treba - poštenu mesinu. Imamo već pizzeriju i nismo htjeli sami sebi biti konkurencija. Znali smo da postoji publika koja cijeni konkretan, kvalitetan obrok i htjeli smo stvoriti mjesto za druženje uz jela koja svi poznajemo i volimo", objašnjava voditelj Ivan Ilišinović.

Odluka se pokazala ispravnom. Iako su na početku bili oprezni, gosti su vrlo brzo prepoznali kvalitetu, a danas je, osobito vikendom, gotovo nemoguće dobiti stol bez rezervacije.

Ugodan i prostran interijer, okružen šarolikim zelenilom, s velikom natkrivenom terasom može ugostiti do 180 ljudi, idealan je za sve prigode. Zimi poseban ugođaj stvaraju kamini i živa vatra. Usluga je iznimno brza i srdačna, a veliki privatni parking s više od 100 besplatnih mjesta olakšava dolazak, stoga je The Grill by Public postao omiljeno odredište za poslovne ručkove, obiteljska okupljanja, ali i velike proslave i zabave koje su ovdje česte. Ponuda pića prati kvalitetu hrane, pa se tako na vinskoj karti mogu naći poznate butelje poput Adžića i Korlata, ali i mnoge druge koje će odlično pasati uz mesna jela.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Jelovnik je osmišljen tako da zadovolji i izbirljivije mesoljupce. Zvijezde ponude su, bez sumnje, ćevapi. No, ovdje se ne radi o običnim ćevapima. Nakon temeljitog istraživanja i obilaska najboljih ćevabdžinica od Banje Luke, preko Travnika do Sarajeva, tim je stvorio svoju recepturu: sočne ćevape od čiste junetine (330 g), poslužene u somunu koji sami peku. Za one koji vole eksperimentirati, tu su i banjalučki ćevapi u pločicama, koji dolaze u izdašnoj porciji i nešto su pikantniji od klasičnih, te pileći ćevapi sa sirom.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Filozofija restorana je jednostavna: gostima ponuditi ono što vole, u najboljem mogućem izdanju. Naglasak je na sočnim okusima i kvaliteti mesa bez nepotrebnih aditiva, što gosti prepoznaju. Upravo su zato raskošne mesne plate najprodavanije, idealne za veća društva željna istinskog grill iskustva. Plata The Grill by Public za četiri osobe odlična je opcija za posebno gladne jer kombinira ćevape, vrlo sočnu gurmansku pljeskavicu, pohani lungić, punjene ražnjiće, zapečeni grah i priloge, među kojima se uz standardne pekarske krumpire ističe i fantastičan domaći pomfrit, svježe rezani krumpir s OPG-ova, savršeno hrskav izvana, a mekan iznutra.

Iako je fokus na grillu, jelovnik dinamično prati sezone. Posebnu pažnju posvećuju svježim sezonskim namirnicama, pa tako na meniju možete pronaći specijalitete, kao što je sada slučaj, poput fantastičnog ribeyea s umakom od vrganja. Otkrili su nam da su recepturu za ovo jelo razvijali punih pet mjeseci, a meso nabavljaju s malog OPG-a, što jamči iznimnu mekoću i vrhunski okus.

Gosti ovdje mogu uživati i u klasicima domaće kuhinje poput utješnog i izdašnog telećeg pečenja s mekim krumpirima ispod peke. Kako bi izašli u susret i zaposlenicima okolnih tvrtki, uveli su dnevnu ponudu gableca, poput ćufti s pire krumpirom i ručno rađenim njokima, te zapečenog graha s pljeskavicom, a nedavno su ponudu proširili i old school hamburgerima u velikom, rustikalnom pecivu.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Za potpuni doživljaj, tu su i sjajne salate koje nadilaze standardnu ponudu. Budući da je glavni kuhar podrijetlom iz Makedonije, The Grill by Public jedno je od rijetkih mjesta u gradu gdje možete probati autentičnu pastirsku salatu s rajčicom, lukom, pečenom paprikom i feta sirom, koja savršeno zaokružuje bogate mesne okuse. Sladokusce će obradovati i deserti iz vlastite, dnevno svježe proizvodnje.

Nakon uspjeha pizzerije Public, koja se etablirala kao jedna od boljih u gradu, voditelj Ivan Ilišinović i njegov tim uspjeli su u nešto više od godinu dana stvoriti još jedno nezaobilazno mjesto. The Grill by Public dokaz je da se predanost kvaliteti i razumijevanje želja gostiju uvijek isplate, a rezultat je provjerena adresa s izvrsnim roštiljem koja vas sigurno neće razočarati.


Sadržaj nastao u suradnji s Public Grill.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 18:14