RECENZIJA RESTORANA

Nekad poznati burger bar u Zagrebu nije u lošoj formi, ali usluga je daleko bolja od hrane

 Privatna arhiva
Dobar izbor mjesta ako uz čašu vina, koktel ili craft pivo želite pojesti domaće gyoze, burgera ili zasitnog ramena

Na Europskom trgu nalazi se Weare50, nekadašnji 50 A Burger & Champagne Bar, čija je ponuda od početka obuhvaćala burgere uz koje ste mogli odabrati i čašu pjenušavog vina, ali i izdašne porcije ramena i sličnih azijskih jela na inače sažetom meniju. Nedavno smo odlučili svratiti i provjeriti u kakvoj su formi. Smjestili smo se na ograđenoj terasi jer u lokalu imaju tek uski šank za koji stane nekoliko ljudi, a sva akcija u kuhinji vam se pritom odvija iza leđa.

Prostrana terasa

Terasa s drvenim stolovima omogućuje gostima ipak veću udobnost i više prostora. Počeli smo ručak ručno rađenim gyozama punjenima svinjetinom, sušenom rajčicom i kineskim kupusom te posipanima mladim lukom (56 kn). Gyoze su poslužene u ponzu umaku koji im je dao ugodnu, kiselkastu, citrusnu notu. Tijesto je bilo lijepo pripremljeno, gyoze meke i podatne, s dobro kombiniranim nadjevom u kojem nije bilo ni jednog sastojka previše. Dodatno zapečeni dio gyoza činio ih je hrskavima na pravim mjestima.

image
Privatna arhiva

Za glavno jelo odabrali smo Korean Chicken sendvič (78 kn) i ramen sa svinjetinom (88 kn). Naša topla preporuka je da za ovaj restoranski izlazak ne odjenete najbolju odjeću jer su velike šanse da će sve prskati i curiti naokolo dok budete jeli. Bez obzira na upozorenje, to ne znači da jela nisu vrijedna pažnje. Marinirani pa panirani pileći file dolazi narezan na velike komade, smješten u tostirano mliječno burger pecivo s korejskim roštilj umakom i domaćim kimchijem, kao i majonezom sa sezamom te salatom. U našem slučaju pecivo su trebali ipak malo kraće držati na ploči za pečenje kako ne bi na dijelovima davalo gorkast okus, no i dalje je bilo meko i ukusno. Kimchi je svemu davao ljutinu, a potočarka je donijela osvježenje. Piletina je bila sočna, ali i hrskava, te bismo je rado ponovno jeli. Ovo konkretno jelo bi možda bilo praktičnije poslužiti u duguljastom pecivu iste vrste jer čim ga stisnete kako biste zagrizli u sendvič, sve počne curiti po rukama.

image
Privatna arhiva

Ramen je bio dobar, s tanko narezanim komadima fino začinjene svinjetine koja se topila u ustima. Jednom prilikom u ramenu smo dobili komade vratine koje je trebalo rezati nožem, no ovo je bila fantastična promjena pristupa. Rezance rade sami, a bili su dovoljno elastični i čvrsti, dobro skuhani i meki. Mala okusna bomba bilo je i marinirano jaje s tekućim žumanjkom i bjelanjkom koji je upio soju.

image
Privatna arhiva

Iznenađenje za deset

Uz shiitake i nezaobilazne nori alge, mungo klice i mladi luk, ovaj je ramen bio ukusan, a opet dovoljno neutralan da bi se mogao svidjeti početnicima. Svakako je sjajno što na stolu dobijete umak od soje, čili ulje i sezamovo ulje (iako je juha bila i više nego dovoljno masna), kao i čili u prahu te togarashi mješavinu začina pa se ramen lako mogao prilagoditi ukusu. Za desert nude zanimljiv izbor tri vrste dražeja koje proizvodi mađarska manufaktura ChocoMe čiji su se proizvodi već pojavljivali u renomiranim zagrebačkim restoranima. Iako svaku vrstu nude zasebno, pri čemu dolaze po 10-ak komada pa su idealan desert za dijeljenje, ako se ne možete odlučiti možete tražiti miks (28 kn) pa ih isprobati sve. Naš su favorit bili Midnight Pleasure makadamija orasi preliveni blond čokoladom s aromom tonke, uvaljani u kakao. Hrskavi zalogaji imali su blagu gorčinu kakaa, ali i aromatičnost tonke koju često pregaze kreme u desertima, no ovdje lijepo dođe do izražaja. Sve zaokružuje blaga nota karamele.

image
Privatna arhiva

Hrana: 7/10
Ambijent: 7/10
Usluga: 9/10
Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:53