RECENZIJA RESTORANA

Niti obiteljski ručak na dobro poznatoj zagrebačkoj adresi više nije što je bio. Porcije su skromnije, ali cijene još uvijek korektne

Iako smo za ručak za dvoje izdvojili tek nešto više od 60-ak eura (a jeli smo, između ostalog, patku, janjetinu i guščju paštetu), V Starem Melinu ovog puta nismo napustili najsretniji

Na jedan od posljednjih vrućih ljetnih dana, u potrazi za debelom hladovinom, zaputili smo se na ručak u Zagrepčanima dobro poznato mjesto - V Starem Melinu. Smješten na adresi Junkovićev put, ovaj restoran bez previše razmišljanja svrstali bismo među popularnije kada su u pitanju obiteljski ručkovi i veća slavlja. A kako i ne bi kada je ambijent više nego ugodan bez obzira u koje doba godine dolazite, skriveni ste od pogleda s ulice, a cijelo vrijeme dok uživate u hrani, sa strane, tamo negdje u zelenilu žubori potočić. Nije nas iznenadilo, stoga, što je pri našem dolasku na nedjeljni ručak restoran bio već prilično dobro popunjen, kako obiteljima, tako i parovima koji su ovdje svratili na neko od domaćih jela zagrebačke kuhinje.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Iako smo za predjelo poželjeli štrukle, razgovorljivo osoblje od toga nas je odmah odgovorilo. Preporučili su nam, naime, da najprije isprobamo samo jedno predjelo, dva glavna jela, a potom odlučimo jesmo li raspoloženi za još hrane. Odabir je na kraju pao na tanjur goveđe juhe s domaćim rezancima i povrćem (3,72€), domaću guščju paštetu Melin (9,29€), patku iz krušne peći s mlincima (11,81€) i janjetinu s krumpirom (12,34€). Za desert smo, između nekoliko deserata, na kraju ipak odabrali zapečene štrukle (6,37€) i tiramisu (4,11€).

Juha je bila dobra, blago začinjena, ali je bilo jasno da je kuhana satima. Posebno su nam se svidjeli komadići mesa na koje smo u tanjuru naišli, ali smo zaključili i kako bi porcija ipak mogla biti malo veća.

image
Privatna Arhiva/

Pašteta je na stol stigla u povećoj porciji uz košaricu domaćeg kruha (0,80€). Kruh je bio mekan, blago masnjikav i zbilja ukusan, a pašteta korektna, dobro izbalansirane slatkoće i slanoće. Dodaci kao što je bezukusna rajčica, papričica i rukola bili su nepotrebni. Više bismo voljeli da smo dobili zdjelicu s ukiseljenim povrćem po izboru kuhinje, koje bi zasigurno lijepo diglo, pa čak i osvježilo cijelo jelo.

image
Privatna Arhiva/

Nakon što smo završili predjela, 15-ak minuta kasnije na stol su stigla i glavna jela. Patka s mlincima ostala je sočna i slasna, mlinci su bili masniji, ali i dalje ukusni, dok je janjetina bila presušena i teška za žvakanje. Zaključili smo kako je vjerojatno više puta u danu podgrijavana zbog čega je izgubila na sočnosti. Krumpir je bio korektno pripremljen. Svakako bismo spomenuli da su i kod glavnog jela porcije bile skromnije nego kada smo zadnji put ovdje svratili na ručak, no budući da nas je pašteta već dovoljno zasitila, to nam nije previše smetalo.

image
Privatna Arhiva/

Iako smo za desert poželjeli isprobati njihove palačinke (bučnice, koja nam je bila prvi odabir, više nije bilo), osoblje nas je od te ideje odgovorilo rekavši nam da su u kuhinji potrošili smjesu, a ako ih sada, u gužvi, zamoli da palačinke ipak krenu raditi, neće biti sretni. Nasmijali smo se, iako nam do smijeha na ovakav odgovor baš i nije bilo, i naručili tiramisu te zamolili da nam sada donesu one štrukle koje smo naručili još na početku ručka. Nakon 10-ak minuta, kada smo već ispraznili bokal s kućnim štrigovskim vinom (5,97€ za 0,5l), poslužili su nam i zadnja jela.

image
Privatna Arhiva/

Iako od tiramisua nismo previše očekivali, bio je ukusan, s intenzivnom aromom kave i svilenkastom kremom, ne pretežak i taman sladak. S druge strane, sir u štruklima bio je gorkast, a tijesto žilavo pa smo ih na kraju samo kušali i većinu ostavili u glinenoj posudi u kojoj su posluženi.

image
Privatna Arhiva/

Ručak za dvoje u V Starom Melinu koštao nas je 64,36 eura, što je prilično dobra vrijednost za novac, no budući da smo ovdje jeli daleko ukusniju hranu, iz ovog popularnog restorana te smo nedjelje otišli pomalo razočarani. Možda je do gužve i brzopletosti, a možda i do kvalitete namirnica na koju baš ovog puta nisu obratili dovoljno pažnje. Kako god bilo, nadamo se da su jela koja su nam ovog puta poslužena bila samo iznimka.

V STAREM MELINU

Adresa: Junkovićev put 2, Zagreb

Hrana: 7/10

Ambijent: 8/10

Usluga: 7/10

Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:45