DOBRI RESTORANI 2021

Ovaj restoran jedan je od najboljih odabira u strogom centru Zagreba, favoriti su tuna i piletina

 Marko Miscevic/Cropix
Zagrebačku publiku osvojili su upravo svojim katsu sendvičem i tunom na naanu

Unatoč tome što su svoja vrata otvorili na samom početku pandemije u prostoru koji nije obećavao puno, ekipa iz KAI-ja zagrebačku je publiku vrlo brzo pridobila dobro posloženim okusima, izdašnim porcijama i pristupačnim cijenama. Njihova se filozofija nije promijenila ni nakon godinu dana rada, pa tako i danas u ponudi imaju tek nekoliko jela koja izmjenjuju sezonski, a klasici poput katsu piletine (70 kuna) zadržali su se od samih početaka. Upravo je sendvič s hrskavom pohanom piletinom, katsu umakom i azijskom salatom između tostiranih kriški mliječnog kruha i prženim batatom najpopularniji odabir s KAI-jeva menija, a rekli bismo i najbolji za one koji vole igrati na sigurno. Dobro je napomenuti da katsu sendvič možete naručiti i u vegetarijanskoj varijanti s tofuom u tempuri (67 kuna).

Pri našem posjetu na meniju smo zatekli i Tunu Naan, jelo koje su u KAI-ju, zbog brojnih upita, nakon kratke pauze ipak odlučili vratiti u ponudu. Riječ je o povećoj porciji marinirane tune sa salsom pico de gallo, majonezom s limunom i ribanim dimljenim tofuom, koja dolazi na tankom kruščiću nalik tijestu za pizzu (75 kuna). Baš kao i katsu sendvič, ovo je jelo jedno od onih koje smo u KAI-ju naručili već nekoliko puta i baš nas nikada nije razočaralo. Zasitno, ali lagano, dobar je odabir za ljetni ručak ili večeru i upravo zato smatramo da je povratak tune bio itekako dobra ideja, posebice otkad se u njoj ponovno može uživati i u simpatično uređenom lokalu u samom centru Zagreba.

image
Privatna Arhiva


Tijekom svojeg posljednjeg posjeta isprobali smo i dva noviteta. Lignje s chimichurri umakom, aiolijem i krumpir salatom (76 kuna) podsjećaju na klasik u kojem se, sada već tradicionalno, posebno uživa petkom, no u KAI-ju su pripremljene s malim, aromatičnim zaokretom koji ovo poznato jelo podiže razinu više od one na kakvu smo navikli. Omjer krakova i kolutića također je dobar, a salata od krumpira bogata je i kremasta, ali ne i preteška u kombinaciji s prženim lignjama.

image
Privatna Arhiva

I dok ćemo se lignjama sasvim sigurno vratiti, Porchetta burger (67 kuna) ipak ne bismo ponoili. Ideja samog burgera privukla nas je već na prvu, posebice zbog kombinacije sočne mesne rolade s kimchijem, salsom od korijandra i mladog luka te laganom salatom od graha, no u konačnici je na samom mesu ostao prevelik komad masnoće, zbog čega smo već nakon dva zalogaja osjetili težinu u želucu. No, svakako valja napomenuti da je pristupačno i dobro uigrano osoblje u KAI-ju odmah uočilo naše nezadovoljstvo te ispitalo situaciju, pa nam je objasnilo da je u vrijeme našeg dolaska burger s porchettom na meniju bio tek jedan dan te da još ispipavaju teren, slušaju goste i prilagođavaju recepturu.

image
Privatna Arhiva


Osim nabrojanih jela, na KAI-jevu meniju pronaći ćete i Fish&Chips, još jednu izdašnu kombinaciju, ovaj put oslića u tempuri s ukiseljenim tikvicama u slatkom čili umaku i s majonezom od limuna, upakiranog u focacciu koju rade sami (72 kune), a tu je i Rumpsteak udon noodles, u kojem spajaju panirani komad mesa s mariniranim gljivama, tostiranim kikirikijem sa sojom, jaje, mladi luk i rezance (75 kuna). Uz svako jelo možete naručiti i prženi batat po cijeni od 18 kuna te dodatni umak po cijeni od 9 kuna. Od napitaka, u ponudi je njihov domaći sok te craft pivo, točeno i u boci. Ono što nam u KAI-ju pomalo nedostaje jest i neki jednostavan, lagani sezonski desert u kojem se uživa s nogu i koji bi cijelu priču o zagrebačkom street foodu s pomakom podigao za još jednu razinu.

Jurišićeva ulica 2a, 10000, Zagreb

KAI street food bar

Hrana: 8/10
Ambijent: 8/10
Usluga: 9/10
Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:19