DOBRA PREPORUKA

Ovaj zagrebački hotelski restoran više je nego odličan odabir za posebne prilike

 Biljana Gaurina/Cropix
Od samog ulaska u restoran, preko profeisonalnog osoblja pa sve do sjajnih jela, u Esplanadi se baš ništa ne prepušta slučaju

Samo dan nakon što je restoran Zinfandel's zagrebačkog hotela Esplanade za svoj rad i posvećenost održivosti dobio zelenu Michelinovu zvjezdicu, otišli smo na večeru i još se jednom uvjerili kako se ovdje baš ništa ne prepušta slučaju. Od ulaska u restoran, preko iznimno profesionalnog osoblja pa sve do onog najvažnijeg, same hrane, u Esplanadi se, jasno je već na prvu, na svakom koraku misli na baš svaki detalj.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Po samom dolasku, uz dvije vrste kruha (mekanu focacciu i aromatičan kruh s orašastim plodovima) i maslac uživali su smo uz čašu Tomčevog pjenušca, a potom i u pozdravu iz kuhinje koji je stigao u formi više nego zanimljive pjenice od grana padano sira, marmelade s jabukama, hrskavog brioche peciva i oraha.. Zatim smo večeru nastavili predjelima, poširanim školjkama sv. Jakova i zelenim šparogama s uljem od bosiljka i kremom od rajčice (215 kn) te rižotom od koprive s kremom od morskog ježinca (125 kn). Nježne školjke lijepo su upotpunili svi dodaci na tanjuru, a posebno su nam se svidjeli intenzivni slatko kiselkasti tonovi pečene rajčice. Rižoto je bio lagan i kremast, sa suptilnom morskom aromom, ali i uzbudljivom citrusnom notom koja ga je učinila još zanimljivijim.

image
Privatna Arhiva

Među desetak glavnih jela, onih sezonskih te Esplanadinih klasika kao što su brancin u soli, tatarski i štrukli, odabrali smo poširani list u kombinaciji s buerre blanc umakom od limuna i verbene i tikvicama (235 kn) te confit od mlade janjetine s porilukom, tartom od krumpira i smeđeg maslaca te prahom od začinskog bilja (250 kn). Riba je bila sjajno začinjena, a cijela kombinacija apsolutni favorit večeri. Lagana, nježna, ali istovremeno s naglašenom aromom verbene i hrskavim tikvicama, ovo je naizgled obično, a okusima tako moćno jelo jedno od onih koje bismo svakako ponovili. Janjetina je bila mekana, a ostala je i dovoljno sočna, tart od krumpira zbog zanimljive teksture bio je lijepo iznenađenje na tanjuru, no u jakom jelu u kojem se spajaju iste takve namirnice očekivali smo ipak nešto intenzivnije okuse.

image
Privatna Arhiva

Od četiri deserata, izabrali smo jedan osvježavajući ljetni i jedan pravi sezonski. U pitanju su bili raskošna, taman dovoljno slatka, a još uvijek iznimno osvježavajuća granita od krastavaca i mente s laganim želeom od bazge, nježnim chantillyjem s medom i hrskavim crumbleom od lavande (65 kn) koji su nas instantno lansirali u neke malo toplije krajeve, dok nas je već prvi zalogaj intenzivnog moussea od grožđa i panna cotte od ružine vodice sa želeom od tamnog grožđa i jakog, moćnog crumblea od kakaa (55 kn) ponovno vratio u ugodan ambijent restorana Zinfandel's, upravo ovdje, u sam centar Zagreba.

image
Privatna Arhiva

Ono što nam se svakako najviše svidjelo kod jela iz kuhinje chefice Ane Grgić čisti su okusi svježih namirnica koji u jelima dolaze u dobro izbalansiranim tonovima, pažnja koju obraća na detalje na svakom tanjuru te maksimalna posvećenost namirnici iz koje potom izvlači ono najbolje. Iz Zinfandela tako ćete već i nakon slijeda od tri jela izaći siti, bez teškog osjećaja u trbuhu i bogatiji za jedno ugodno iskustvo. Ovo mjesto bit će odličan odabir kako za poslovnu večeru, tako i za onu romantičnu i svakako jedan od zagrebačkih restorana s kojim baš nikada ne možete pogriješiti.

RESTORAN ZINFANDEL‘S

Adresa: Ulica Antuna Mihanovića 1, 10000, Zagreb

Hrana: 9/10

Ambijent: 10/10

Usluga: 9/10

Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:27