POPULARNO MJESTO

Ovdje ćete pojesti najbolju pizzu u Čakovcu, ali to je još uvijek daleko od izuzetne hrane

Pizza margherita

Restoran & Bar Boccone je trenutačno najbolja pizza u Čakovcu, ali s puno prostora za poboljšanja

Sredinom prošle godine Čakovec je napokon dobio lokal koji nudi nešto više od klasične kvartovske pizze, roštilja, burgera i kebaba.

Osim pokojeg tradicionalnog restorana, jela nešto više razine od prosječnog fast fooda ovdje su bila prava rijetkost još otkad je Marko Palfi zatvorio Mundoaku, a potom i The Garden Bar & Kitchen. Upravo zato, kad smo se zatekli u Čakovcu, nismo puno dvojili gdje ćemo provesti subotnju večer. Zaputili smo se na čakovečki jug i posjetili restoran Boccone o kojemu smo posljednjih mjeseci čuli samo pozitivne komentare.

image
Privatna Arhiva

Restoran je tijekom dva sata naše večere neprestano bio gotovo pun pa osoblju nismo zamjerili što se na jela čekalo nešto dulje. Naručili smo klasičnu pizzu margheritu s mozzarellom (56 kn), pastu sorrentinu (68 kn) i risotto vitello e porcini (84 kn). Za desert smo naručili kolač od datulje (29 kn), a uz večeru smo pili kućno vino, Cuvee Novak iz Štrigove (10 kn čaša) i Štamparov muškat (22 kn).

image

boccone čakovec

Privatna Arhiva

Napoletana je bila dobro pečena, tijesto lagano i prozračno, a nadjeva je bilo dovoljno. Iako mjesta za napredak još ima, rekli bismo da u Čakovcu dosad nismo pojeli bolju pizzu od ove. No, ne bi bilo naodmet da se na stolu, uz sol i papar, nalazi i boca dobrog maslinovog ulja kojim bi gosti mogli dodatno preliti pizzu.

image

Pizza margherita

U isto vrijeme kad i pizza, na stol su stigla i druga dva tanjura. Tjestenina s pestom od bosiljka, mozzarellom, grana padano sirom, češnjakom i rajčicom bila je najslabiji dio večere. Naime, učinilo nam se da se uz klasične sastojke u umaku nalazio i nekakav mliječni dodatak kako bi bio što kremozniji. Rižotu je, pak, nedostajalo kremoznosti, no svakako valja pohvaliti dobro doziranje sastojaka i mekane komadiće teletine koji su se topili u ustima. Na kraju, kolač od datulje poslužen je u slatkastom umaku od bijele čokolade uz dodatak šumskog voća i apsolutno nas je osvojio, kako teksturom, tako i okusom. Biskvit je bio sočan i aromatičan, krema nije bila preslatka unatoč bijeloj čokoladi, a bobice (odmrznutog) voća dobro su osvježile kombinaciju. U porciji se dobiju dva manja komada biskvita pa je pogodan i za dijeljenje.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Osim pizza, tjestenina i rižota, Boccone nudi i nekoliko burgera, mesna jela kao što su tatarski, rib-eye, ramstek i piletina, zatim tunu i losos, a za predjelo možete odabrati namaze, platu ili čak pojesti dnevnu juhu. Nedjeljom nude i prigodni meni koji uključuje četiri jela po cijeni od 135 kuna. Od vina, tu su etikete kao što su Hvar Hills, Deklić, Kozlović, Štampar i Josić.

Iako će vam u Čakovcu odnedavno ovo mjesto preporučiti među prvima, vjerujemo kako bi ponuda mogla biti još malo bolja pa, uz talijanske klasike na koje su ovdje orijentirani, umjesto tisuću puta viđenih burgera, tuna steaka i soufflea ponuditi i pokoje inovativnije jelo ili barem proširiti ponudu vina na više međimurskih vinarija.

RESTORAN & BAR BOCCONE

Adresa: Tomaša Goričanca 1, Čakovec

Hrana: 7/10
Ambijent: 8/10
Usluga: 8/10
Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 04:51