DOBRA PREPORUKA

Ovdje kuhaju sjajan curry, a naan je najbolji u gradu! Porcije su velike, cijene pristupačne

 Privatna Arhiva
Indijski restoran u kojem se uživa u dobroj hrani i velikim porcijama po pristupačnim cijenama

Postoje zagrebačke adrese na kojima se već dulje vrijeme kuhaju različiti curryji, rade samose, naan i drugi indijski specijaliteti. S obzirom na skroman broj takvih mjesta, tijekom godina posjetili smo ih praktički sve i, iako nam je bilo drago da postoji ponuda šarolikija od burgera i kebaba (posebice u jednoj od najposjećenijih ulica u samom centru grada), rijetko smo ostali impresionirani te im se isto tako rijetko vraćali. A onda smo otkrili Namaste.

Otkad je 2018. godine otvoren, restoran na zagrebačkoj Selskoj posjetili smo u nekoliko navrata i baš smo svaki put uživali u vrlo dobroj do odličnoj hrani. Ako izuzmemo sam ulaz u restoran i prostor, koji je u Namaste prilično jednostavan, običan i svakako bi mogao biti bolje uređen, ovo je mjesto koje ljubitelje indijske kuhinje neće razočarati.

image
Privatna Arhiva

Prvi sljedovi za dijeljenje

Posjetili smo ih prošle subote poslijepodne. Stigli smo bez rezervacije, pa nismo uspjeli dobiti jedan od stolova pokraj prozora koji su, uz nekoliko onih smještenih do staklom zatvorene kuhinje, svi bili zauzeti. Naručili smo najprije samose (25 kn za dva komada), zatim sir sa žara mariniran vrhnjem, indijskim oraščićima, šafranom i limunovim sokom (65 kn) te palačinku od fermentiranog rižinog tijesta s lećom u kombinaciji sa sambar umakom od leće i povrća (35 kn).

image
Privatna Arhiva

Samose su bile velike i zasitne, lagano ljute i bogato punjene krumpirom, graškom te začinjene dobrom dozom indijskih začina. S obzirom na količinu, sasvim dobro funkcionirale bi kao pošteno predjelo za jednu gladnu osobu, a dobar su izbor i za dijeljenje. Paneer, indijski svježi sir, bio je lagan, lijepo zapečen i došao je u kombinaciji s nekoliko umaka koji su ga dobro nadopunili, dok je palačinka od rižinog tijesta s lukom bila jednostavna, okusom se nije posebno isticala, no gust, pikantan umak od leće i povrća jelo je svakako podigao na razinu više.

image
Privatna Arhiva

Bogati umaci i odličan naan

Za glavno jelo odabrali smo Butter Chicken (80 kn), piletinu u bogatom umaku od rajčice, te Rogni curry s janjetinom (90 kn). Uz to, naručili smo i porciju obične riže (20 kn). Piletina je bila sjajna, odlično začinjena, taman pikantna, a došla je u formi poveće porcije koja uz dodatak riže i naan kruha može biti itekako zasitno jelo sama za sebe.

image
Privatna Arhiva

Janjeći curry također je bio nešto ljući, raskošno začinjen, meso se raspadalo već na dodir vilice i osjetila se lijepa aroma janjetine. Naručite li u restoranu Namaste jela koja se sastoje od bogatih umaka, nikako nemojte propustiti zamastiti prste njihovim naan kruhom (10 kn običan), posebice onim s češnjakom (17 kn), koji je svakako najbolji koji smo do sada isprobali u indijskim restoranima u Zagrebu. Njihov naan je hrskav, ali dovoljno savitljiv da njime možete pokupiti komade mesa i umaka s tanjura, nimalo žilav niti gumenast i začinjen taman dovoljnom količinom češnjaka.

image
Privatna Arhiva

Nakon obilnih porcija i laganog Kingfisher lagera (35 kn) koji smo popili uz ručak, nije nam preostalo mjesta za desert, no svakako nam je ostavilo mogućnost da se u Namaste vratimo što prije. Ljubazno osoblje, koje je čitavo vrijeme strpljivo slušalo i ispunjavalo naše želje, tome je također itekako pripomoglo. Dobro je spomenuti i kako na meniju restorana Namaste možete pronaći i nekoliko vegetarijanskih te veganskih opcija, pa je svakako dobar odabir za večere s većim društvima.

NAMASTE

Adresa: Selska cesta 217

Hrana: 9/10
Ambijent: 6/10
Usluga: 9/10
Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:03