ROŠTILJ U ZAGREBU

Ovdje nude obilne porcije domaćih jela i mesa s roštilja zbog kojih ćete posegnuti za kriglom

 Privatna arhiva
U potrazi za dobrim roštiljem nedavno smo se uputili u Mikuliće, u Paulaner Grill Bar, ni pet minuta vožnje od okretišta Črnomerec

Poslušali smo preporuku koju smo dobili od njihovih zadovoljnih gostiju i za obiteljski ručak rezervirali stol, iako je na radni dan bilo i više nego dovoljno mjesta u restoranu, čak i da smo spontano svratili. Imajte na umu da okruženje nije sasvim idealno za parkiranje, tako da nemojte juriti kako ne biste previdjeli moguće slobodno mjesto oko samog restorana. Paulaner Grill razdvojen je u nekoliko prostorija, od obične i ostakljene terase, do središnjeg prostora i dodatne prostorije, pa ne iznenađuje da je čest izbor za razne proslave.

image
Privatna arhiva

Izdašna jela

Od jela smo izdvojili punjenu svinjsku roladu München (75 kn) uz dodatak domaćih sirnih valjušaka (26 kn), zagrebački odrezak od teletine (90 kn) s prženim krumpirom (24 kn) i Oktoberfest burger (75 kn) s ploškama krumpira (24 kn). Čim je hrana stigla na stol, bilo je jasno da je ovo idealna destinacija za sve koji imaju veliki apetit jer su porcije doista goleme. Štoviše, nismo uspjeli savladati Oktoberfest burger, koji inače rade s crnim pecivom s dodatkom aktivnog ugljena.

Samo pecivo bilo je hrskavo izvana, meko iznutra i neutralnog okusa, no veličina burgera natjerala nas je da se valjda po prvi put prihvatimo vilice i noža. Meso je bilo sočno i dobro začinjeno, a u burger su ubacili još i tipičnu rajčicu i zelenu salatu, kao i cheddar, tanke šnite slanine, hrskavi luk i burger umak.

image

Oktoberfest burger s crnim pecivom

Privatna arhiva

Zagrebački, koji su za ovu priliku radili od tanko izlupane teletine, punili su šunkom i sirem podravcem. Poh je bio lijepo napravljen, a meso se topilo u ustima. Uz to je došao i kremast i iznenađujuće lagan domaći tartar umak.

image

Zagrebački od teletine

Privatna arhiva

Svinjsku roladu München pune kockicama sira kojem dodaju još i komadiće ljute papričice. S obzirom na količinu tog rastopljenog sira, potpuno je drugačiji doživljaj u ustima nego kod zagrebačkog, pa smo kod konobara provjerili radi li se o istom siru ili ne - doista je bila riječ o istom. Svakako je rolada bila najslanije jelo na stolu, iako je slanost kod svih jela dolazila do izražaja. Jesu li to namjerno tako postavili kako bi potaknuli klijentelu da traži kriglu više (toče samo Paulaner, pola litre je 28 kn) ili je to bila omaška na koju bi ipak trebali pripaziti? Svi se prilozi dodatno naplaćuju, što cijenu pojedinačnog jela zapravo podiže za minimalno 24 kune, no vrijedi istaknuti da su svi prilozi bili izvrsno pripremljeni. Sirni valjušci su bili meki, izdašni i blagog okusa, a obje vrste krumpira hrskave i dobro pečene.

image

Punjena rolada Munchen od svinjetine

Privatna arhiva

Odležani steakovi

Tko je osobito zainteresiran za steakove njemu će Paulaner biti dobra adresa za odležano meso različitih rezova, koje možete vidjeti u komori izloženoj nedaleko od samog ulaza u restoran. Iako smo ovaj put preskočili program steakova, nismo htjeli propustiti njihovu štrudlu pa smo uz kratke pregovore i provjere u kuhinji za desert uzeli štrudlu od šljiva u umaku od vanilije (32 kn).

Nadjev je bio izvrstan, podsjećao je na najfinije knedle od šljiva, s cimetom i komadima pečenog voća. Gornja kora bila je malko žilava, a na umaku koji je podsjećao na puding dalo bi se još raditi kako ne bi bilo grudica. Iako su elementi zajedno zapravo dobro funkcionirali, sam umak bio je jako sladak.

image

Štrudla od šljiva u umaku od vanilije

Privatna arhiva

Od početka pa do kraja našeg ručka servis je bio na visini, s osobljem koje je odgovaralo na svako naše pitanje, brzo donosilo piće i hranu, izlazilo nam u susret s preporukama i savjetima te dodatno poboljšalo cijelo iskustvo. Paulaner je svakako mjesto iz kojeg nećete otići gladni, ali su velike šanse da ćete vrlo brzo ponovno postati žedni.

Paulaner Grill Bar

Adresa: Črnomerec 102, Zagreb

Hrana: 7/10
Ambijent: 8/10
Usluga: 10/10
Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 15:34