DOBRI RESTORANI 2021

Ovo izletište uz Mrežnicu dobra je usputna stanica, ali od hrane ipak ne očekujte previše

 Privatna Arhiva
Zaputili smo se na jednodnevni izlet na mrežnicu i isprobali jela koja nudi Mrežnička kuća

Zaputite li se ovog ljeta po dozu osvježenja na Mrežnicu, sasvim je logično da ćete dan proveden na suncu i rijeci poželjeti zaokružiti dobrim zalogajima. Kako kažu oni koji Mrežnicu posjećuju nešto češće, među boljim opcijama u blizini bit će Restoran DP i Mrežnička kuća, dva potpuno različita koncepta koja, sudeći prema menijima, pokrivaju najrazličitije ukuse. Naš odabir, nakon nesporazuma s osobljem u restoranu DP i ogromne gužve koja se tamo stvorila jednog neradnog dana u lipnju, ipak je pao na Mrežničku kuću, restoran koji se nalazi uz samu Mrežnicu i uz koji se trenutno održava manifestacija Dnevni boravak na rijeci.

image
Privatna Arhiva


Popis jela u Mrežničkoj kući prilično je kratak, tu je tek nekoliko već dobro poznatih specijaliteta po vrlo pristupačnim cijenama. Najskuplje jelo su, naime, svinjska rebarca koja će vas ovdje koštati 75 kuna, dok je najjeftinija opcija nama daleko najzanimljiviji čips od šarana s tartar umakom. Izdašna porcija koštat će vas svega 40 kuna. Isprobali smo oba jela i hrskavi, nimalo težak niti previše mastan čips od šarana svakako bismo preporučili, dok je rebarca ovdje najbolje preskočiti. Tvrda i suha, nisu nimalo nalik onome što od rebarca u restoranu očekujemo. Krumpirići koji uz njih dolaze podsjećaju na smrznute kakvi se mogu pronaći u svakom supermarketu, a coleslaw salata jedina je za nijansu svjetlija točka ovog jela. Ipak, voljeli bismo da je za stol stigla malo hladnija.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Osim čipsa i rebarca, isprobali smo i soma u tempuri, također u kombinaciji s ranije spomenutim krumpirićima i coleslaw salatom, jelo koje su u Mrežničkoj kući nazvali Fish&chips (60 kuna). Zasitna porcija soma bila je prilično dobra, a sama riba nježnog okusa, hrskava izvana, a mekana i sočna iznutra.

image
Privatna Arhiva


Osim pobrojanih jela, u ponudi Mrežničke kuće pronaći ćete i juneći burrito te burger (oboje 55 kuna), vege Beyond burger (55 kuna), bao buns s trganom svinjetinom (65 kuna), salatu s piletinom ili lososom (oboje 60 kuna), nachose s piletinom (50 kuna) te pileće prutiće (55 kuna). Od deserata, tu je pohani sladoled (25 kuna), palačinke s čokoladom ili voćnom marmeladom (20 kuna) te, najbolje od svega što smo u Mrežničkoj kući isprobali, noodlesi od skute u umaku od vanilije s listićima badema (25 kuna). Upravo ovaj posljednji, kremasti desert od skute, bio je i naš odabir. Slastica je na stol stigla topla, okruglice od skute topile su se u ustima, a krema od vanilije s dodatkom bučinog ulja dobro zaokružila cijelo jelo.

image
Privatna Arhiva


Dobro je dodati kako u jelima i napicima poput domaće limunade, ledenog čaja ili Mrežničkog piva ovdje, osim na manjoj terasi ispred samog restorana, uživati možete i na prostranoj livadi uz samu rijeku, no svakako se naoružajte strpljenjem. Rezervacija nema, a gužve neradnim danima, kako smo saznali, prilično su velike pa se na jela čeka nešto dulje. Na sreću, pristupačno i simpatično osoblje pobrinut će se da vam u međuvremenu ništa ne nedostaje.

Mrežnička kuća

Jozefinska ulica 85, 47250, Duga Resa

Hrana: 6/10
Ambijent: 7/10
Usluga: 8/10
Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:16