RECENZIJA RESTORANA

Popularni varaždinski restoran nije opravdao očekivanja, najbolje jelo ovdje su štrukli

Nađete li se ovih dana u Varaždinu, dva puta razmislite gdje ćete sjesti na ručak

Planirate li ovih dana posjetiti Varaždin kako biste se divili uličnoj umjetnosti, uživali na koncertu omiljenog benda ili nekoj drugoj aktivnosti u sklopu Špancirfesta, a pritom računate i da ćete u jednom trenutku ogladnjeti i poželjeti se počastiti ručkom ili večerom, jedno od mjesta koje će vam Google ponuditi među prvima bit će restoran Bedem. Udaljen svega pet minuta hoda od varaždinskog Korza, ovaj restoran u ovom je kraju prilično popularan pa smo ga ovih dana odlučili posjetiti i mi. Imajući na umu gužvu koja bi se mogla stvoriti upravo zbog Špancirfesta, svoj smo stol rezervirali nekoliko dana unaprijed i u subotu oko 13 sati zaputili se na ručak.

image
Privatna Arhiva/

Pri našem dolasku, nekoliko stolova bilo je zauzeto unutar samog lokala, dok je terasa bila poluprazna. Budući da smo tražili stol na terasi, smjestili su nas u prednji dio gdje je, kako nam je savjetovalo osoblje, temperatura za vrijeme vrućih ljetnih dana ipak malo ugodnija.

Za predjelo smo naručili kuhane zagorske štrukle (5,50€) i zagorsku juhu s krumpirom, suhim mesom i vrganjima (5,50€), za glavno jelo specijalitet restorana, sous vide svinjski file u omotaču od bučinih koštica na kremi od buče, s tikvicama omotanim slaninom (17€) i smuđa sa žara s pjenicom od krumpira i povrćem sa žara (17,50€). Za desert smo naručili čokoladni mousse kolač s kuglicom sladoleda od bosiljka (6,60€) i krušku na kremi od bijele čokolade i ružmarina (5€).

image
Privatna Arhiva/

Zagorski štrukli bili su najbolje jelo ručka, tijesto je bilo tanko i svilenkasto, punjenja je bilo dovoljno, bili su lijepo začinjeni, a krušnih mrvica na vrhu bilo je taman dovoljno. Zagorska juha s vrganjima bila je bogata i gusta, lijepe konzistencije i podsjetila nas je na kakav jednostavniji gulaš. Bila je puna krumpira i komadića suhog mesa, no vrganje smo pronašli samo u tragovima.

Uz glavna jela naručili smo i kruščiće s češnjakom koji su bili ukusni, ali se, učinilo nam se, nisu dovoljno digli pa su bili zbijeni i teški.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Sous vide svinjski file bio je mekan i sočan, porcija je bila poveća, ali nas prilozi nisu osvojili. Naime, krema od buče bio je pire nedefiniranog okusa, dok su rolice od tikvica i slanine bile lijepo zapečene izvana, no gnjecave iznutra. Umak je bio korektan. S druge strane stola, jelo sa smuđem bilo je jednostavno, ali ukusno. Pjenica od krumpira također je bio samo klasičan pire krumpir, a povrće sa žara bio je pomalo dosadan, ali korektno pripremljen prilog.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Mousse kolač bio je naš favorit među desertima. Sastavljen od tankog biskvita na dnu, pjenastog moussea i umetka od borovnice ili šumskog voća, predstavljao je dobar sklad okusa i tekstura, moćne čokolade i blagog voća. Bosiljak u sladoledu koji je uz mousse poslužen nismo osjetili, a drugi desert, kruška s kremom od bijele čokolade nas je, pak, posve razočarao. Osim blage slatkoće, kruška nije imala baš nikakav okus, kao da je kuhana samo u vodi s malo šećera. Krema od bijele čokolade djelovala je kao čista otopljena bijela čokolada, a ružmarin u ovom desertu nismo osjetili. Najbolji dio bio je umak od šumskog voća koji je uz sve navedeno također poslužen. Na oba tanjura dobili smo i malo prilično nepotrebnog šlaga sa svježim bobičastim voćem.

image
Privatna Arhiva/

Na sva smo jela čekali 10 do 20 minuta pa se boravak u Bedemu odužio na dva sata. Deserte smo čekali najdulje, što nam je osoblje objasnilo malom zbrkom u kuhinji koju su na naš upit odmah riješili. Unatoč tome, osoblje je bilo ugodno, dobro raspoloženo, simpatično i pristupačno, kako prema nama, tako i prema drugim, manje ili više zahtjevnim gostima. Ipak, kada je u pitanju hrana, u Bedem se ne bismo vratili i u ovom dijelu zemlje ručkom ili večerom ipak bismo se počastili na nekoj drugoj adresi.

RESTORAN BEDEM

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 9

Hrana: 6/10

Ambijent: 7/10

Usluga: 7/10

Vrijednost za novac: 6/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:27