RECENZIJA RESTORANA

Popularno mjesto na Laništu nudi dobre pizze i deserte, ali na rižotu bi ipak trebali poraditi

 Privatna arhiva
Protekli vikend posjetili smo popularnu pizzeriju Fianona na Laništu i jedva pronašli slobodan stol

Prostor pizzerije je zapravo dosta razveden, a osim desetak stolova na terasi, u unutrašnjosti na raspolaganju imate podrumsku prostoriju s više stolova, dok je razina zemlje razdijeljena u dvije sekcije. Ako rezervirate stol, tražite da on bude uz vanjski zid restorana, osobito ako dolazite s djecom jer je desna sekcija doista prometna, s konobarima koji raznose narudžbe i koji će vam biti zahvalni što im se vaši klinci ne petljaju pod nogama.

image
Privatna arhiva

U dnu restorana nalazi se i krušna peć pa dok čekate možete promatrati kako nastaju pizze po kojima su poznati. Konobara je nekoliko i trude se održati tempo s narudžbama, a dok smo mi bili tamo, zbog jedne velike koja je bila još u fazi pripreme upozorili su novopridošle goste na duže čekanje. To je svakako pametan potez jer je ovo konkretno društvo radije otišlo, nego da nezadovoljno čeka. Srećom, naše je društvo u restoran naišlo prije zastoja pa smo tako naručili nekoliko jela i Kozlovićevu Malvaziju na čaše (30 kn/1dl). I dalje smo čekali, ali to je bilo i za očekivati s obzirom na krcati restoran.

Velika pizza s artičokama (60 kn) iz krušne peći imala je solidno tijesto, lijepo opaljeno odozdola, s mekim, niskim rubovima. Bila je dobro pečena i s dobro raspoređenim sastojcima. Nije bila premasna, a komadići artičoka su bili ukusni, nije se dalo po okusu naslutiti je li riječ o konzerviranoj namirnici, čak i ako je to bio slučaj. Naribana šunka na pizzi vratila nas je u 90-e i vrijeme trešnjevačke pizzerije Purger, a ta nostalgija malo je pokvarila dojam inače korektne pizze.

image

Pizza sa šunkom i artičokama

Privatna arhiva

Fuži s tartufima i carpacciom od smeđih šampinjona (90 kn) imali su gusti umak sa sitno mljevenim komadima crnog tartufa pa je zapravo prije bila riječ o tartufati. Tanke ploške smeđih šampinjona bile su meke i nježnog okusa. Nisu upali u zamku da učine umak preintenzivnog okusa, no svakako preporučujemo da uz jelo naručite i salatu (25 kn) jer će vam dobro doći malo svježine da njome izbjegnete mogući zamor jelom.

image

Fuži s tartufima i carpacciom od smeđih šampinjona

Privatna arhiva

Rižoto od black tiger kozica (90 kn) nije nas oduševio jer je bilo više riječ o kuhanoj riži s dodatnim umakom i kozicama nego što bi očekivali od rižota - umjesto da riža bude prožeta okusom i ovijena umakom, čak je malo i plivala. Što se tiče količine sastojaka, velikih kozica bilo je stvarno dovoljno za cijelu porciju i na njima ne štede. Bili su kompaktni i dobrog okusa.

image

Rižoto s black tiger kozicama

Privatna arhiva

Deserti su bili pravo iznenađenje i na njih bismo se vratili već sutra. Izabrali smo kolač od kikirikija s čokoladnom kremom, čokoladnim biskvitom i karamelom, i svaki zalogaj je bio doista izvrstan, kremast, bogat i zasitan. Nije bio presladak, a gusta baza od čokolade bila je lijepe teksture.

image

Desert s kikirikijem, karamelom, čokoladnim biskvitom i čokoladnom kremom

Privatna arhiva

Drugi desert koji smo izdvojili je bio od kokosa, i to s kremom od bijele čokolade, čokoladnim biskvitom i čokoladnom kremom. I on je bio odličan. Svaki je bio po 34 kune, što premašuje čak i cijene u slastičarnicama pa imajte to na umu.

PIZZERIJA FIANONA

Adresa: Lanište 61, Zagreb

Hrana: 7/10

Ambijent: 8/10

Usluga: 7/10

Vrijednost za novac: 7/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:32