GDJE NA SUSHI?

Zagrebački sushi bar nudi jela u kojima će uživati i apsolutni početnici, ali i zahtjevniji gosti

 Darko Tomas/Cropix
Svakako preporučujemo da se oko izbora sushija dogovorite s osobljem, jer se s favoritima igra na sigurno

U centru sad već opustjelog Zagreba, na ulazu u prolaz prema Hrvatskoj obrtničkoj komori nalazi se Evergreen Sushi bar, popularna destinacija za opuštena druženja oko plata sushija. Nismo imali problema s pronalaskom mjesta kada smo svratili, a osim u unutrašnjosti, restoran ima i nekoliko stolova u samom prolazu. Počeli smo s Kyoto Tiger juhom (39 kn), povrtne Yasai Spring rolice (39 kn) i Tempura Omakase (135 kn), što je predjelo za dvoje.

image
Darko Tomas/Cropix

Ljutkasta juha došla je sa šampinjonima, rajčicama i kozicama i bila je ukusna, tri rolice su stifle na stol vruće i hrskave i srećom ne pretjerano masne. Bile su punjene staklenim rezancima, dok je obećanog povrća bilo premalo za naš ukus.

image
Kyoto Tiger juha s kozicama i povrćem
Privatna arhiva
image
Yasai Spring rolice sa staklenim rezancima i povrćem
Privatna arhiva

Tempura Omakase je zapravo velika porcija pohanih namirnica i dolazi s tri različita umaka. Losos, kozice, brancin i gljive bile su zapravo većinom neutralna okusa tako da su umaci neophodni, ali nisu bili premasni niti teški, a porcija je izdašna pa je pogodna za više ljudi, pogotovo ako planirate više toga probati.

image
Tempura Omakase predjelo s kozicama, brancinom, gljivama i lososom u tempuri
Privatna arhiva


Pokušali smo naručiti niz glavnih jela poput teriyaki piletine ili rainbow bonito tune s mangom no nismo imali sreće, namirnica im je ponestalo pa je tako odluka pala na izbor sushija po preporuci konobara. Tako su se na bogatoj plati našli maki i sushi rolice koje su najpopularnije i najčešći izbor gostiju, a otkrili smo da ukus brojnih Hrvata što se sushija tiče zapravo naginje prema termički obrađenim namirnicama u sushiju tako da se u većini nalazila tempura. Iznimka su bile dvije maki rolice, jedna samo od lososa, a druga od tune i avokada. Sav sushi rade ručno i neposredno prije posluživanja, a pritom koriste lijepo pripremljenu i dovoljno ljepljivu da sushi ima dobar okus, a ne pretjerano da lijepi usta. Na plati su nam posluženi Evergreen roll (75 kn), Karaage Sake roll (55 kn), The Uramaki (69 kn), Samurai roll (86 kn), Maguro Avokado Maki (38 kn) i Sake Maki (33 kn) što je na kraju ispalo 16 zasitnih zalogaja po osobi.

image
Sushi plata u Evergreen sushi baru
Privatna arhiva

Pripremljen sushi izgledao je doista atraktivno i vješto pripremljeno, a svaka rolica je kompleksna po broju namirnica i slojeva okusa, no u ovoj plati bilo je čak malo i previše intenzivnih aroma na jednom mjestu. Odlučite li se za platu, bilo bi praktično ubaciti još i koji jednostavniji maki ili nigiri kako biste postigli ravnotežu. Zahtjevniji gosti koji žele doista osjetiti arome sirove ribe i u Evergreenu to mogu dobiti izborom nigirija i sashimija, no preporučujemo da se sve prvo dogovorite s konobarom jer se s favoritima igra na sigurno i oni su zapravo namijenjeni svima koji nisu sasvim sigurni što misle o sirovoj ribi kao namirnici te su tek na početku otkrivanja svijeta nježnih aroma. U Evergreenu je zanimljiv i izvor vina, s više od 80 posto ponude posvećene domaćim vinarima čija vina većinom i možete naručiti na čaše.

EVERGREEN SUSHI BAR

Adresa: Zagreb, Ilica 49

Hrana: 7/10
Ambijent: 7/10
Usluga: 8/10
Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:12