RECENZIJA RESTORANA

Zaputite li se u Zagorje, ovdje možete pojesti konkretnu hranu za pristojan novac, a hit su burgeri

Osim što će vas dočekati ljubazno osoblje, možete se počastiti i odležanim steakovima, no neke klasike moraju malo doraditi

Zaputite li se u okolicu Stubičkih Toplica, Oroslavja ili Zaboka, nekoliko je opcija restorana i pizzerija koje možete posjetiti za vikend-ručak. Mi smo spontano i bez rezervacije odlučili svratiti u Grill & Steak House Slatinski gaj, tek desetak minuta udaljen od centra Stubičkih. Stigli smo te subote relativno rano i naišli na prazan restoran, pa smo svoje mjesto bezbrižno zauzeli na terasi. Pitali smo ljubaznog konobara za preporuku pa odlučili preskočiti predjela i naručiti teletinu ispod peke (16 eura), juneće obraze s pireom od celera (19 eura) i burger Slatinski gaj (11,50 eura), za koji meso nabavljaju kod M Brothersa, domaćih uzgajivača i mesara iz Gornjeg Poloja.

image

Burger Slatinski gaj

Privatna arhiva

Čekali smo hranu oko pola sata, što je, s obzirom na prazan restoran, bilo zapravo dosta dugo. Burger s mesom black angusa bio je velik i prilično obilat, poslužen s krumpirićima koji su uključeni u cijenu. Riječ je bila o takozvanim "dipperima", koji do restorana dolaze smrznuti u vrećici i namijenjeni su za posluživanje s umakom, no bili su dobro pripremljeni, taman hrskavi. S obzirom na veličinu burgera, možda čak i suvišni. Iz burgera je sve curilo jer je bio natrpan umakom, rukolom, cheddar sirom i mesom. Dobrodošlo iznenađenje bili su komadi ukiseljenih stapki celera koji su u svaki drugi zalogaj unosili resko osvježenje. S obzirom na druga jela i kako se danas kreću cijene, burger Slatinski gaj je definitivno dobra vrijednost za novac.
image

Teletina ispod peke s krumpirima

Privatna arhiva

Teletina ispod peke s krumpirima na stol je došla u obliku tri odreska krtog mesa, bez ukusne masnoće i sočnosti koju ona inače daje ovom specijalitetu. Jelo im je ispalo izrazito slano i nakon pola porcije postalo je zamorno za jesti. Krumpiri su bili dobro ispečeni, ali također preslani te bismo drugi put ovako pripremljenu teletinu svakako preskočili.
image
Privatna arhiva

Najskuplje i najozbiljnije jelo od svega naručenog bili su juneći obrazi s pireom od celera, crumbleom od ružmarina i chutneyjem od luka. Pritom je u porciji poslužena velika količina mesa koje se topi u ustima, nježnog okusa i ugodne masnoće. S druge strane je pire od celera s crumbleom od ružmarina, odnosno poprženim mrvicama s listićima tog začinskog bilja, dao odličan okus cijelom jelu. Dekoracija u obliku mikrozelenja je bila suvišna, ali cijenimo ideju.
image

Crumble od jabuke sa sladoledom od burbon vanilije

Privatna arhiva

Završili smo obrok crumbleom od jabuka s kuglicom burbon vanilije (5 eura), kao i kuglicom istog tog sladoleda u čaši s malo šlaga (1,50 eura), budući da je to bio jedini okus na raspolaganju. Sadržaj crumblea je bio odličnog okusa, s na ploškice narezanim jabukama koje su podsjećale na fino začinjeni kompot. Crumble je poslužen topao, bio je ukusan i lijepo se slagao sa sladoledom, samo što nije bio dovoljno hrskav, nego je posip upio suvišnu tekućinu iz kolača, što je bila šteta. Kada vam se ne žuri, Slatinski gaj nije loše mjesto za provesti koji sat isprobavajući jela od mesa, jer u ponudi imaju i razne odležane steakove, janjeće kotlete i koljenice.

Grill & Steak House Slatinski gaj

Adresa: Stubička Slatina 12, Oroslavlje

Hrana: 7/10
Ambijent: 7/10
Usluga: 8/10
Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 15:57