SLATKO BUĐENJE

SLATKI RECEPT DANA: Sočan gleichgewicht s borovnicama iz Cukeraja koji divno paše ujutro uz kavu ili čaj!

Cukeraj oduvijek koketira s tradicionalnim recepturama tako da smo krenuli njima i pitali ih da nam otkriju recept s bobičastim voćem kojeg je lako napraviti, a divno paše u jutrima uz kavu ili čaj.
 Neja Markičević / CROPIX

Sastojci:

4 velika jaja (250 g)
250 g šećera
250 g brašna
250 g maslaca
žličica praška za pecivo
voće po izboru (borovnice)

Zagreb, 240616. 
Domaci vocni kolaci slasticarne Cukeraj u Petrinjskoj ulici.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Maslac pjenasto izmiksati sa šećerom. Dodavati jedno po jedno jaje, a između svakog postupno dodavati i brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo dok ne dobijemo glatku smjesu. Smjesu rasporediti po plehu (kalupu za pečenje) te rasporediti voće po izboru (mi smo se odlučili za borovnice). Peći na 165°C dok ne porumeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 12:10