RUČAK U SPLITU

Kuhala je po cijelom svijetu, a sada Splićane uspješno osvaja svojim veganskim specijalitetima

Iako su udaljeni samo 8 koraka od peškarije, u Pandora Green Boxu radije kuhaju bez ribe

Pandora Green Box je vegansko-vegetarijanski restoran vrlo popularan među turistima i mlađom populacijom. Glavna šefica je Aleksandra Dojčinović Berticioli, karijeru je započela u klasičnim restoranima, ali ju je profesionalni put odveo na razne strane svijeta, pa je kuhala u restoranima u Mikonos u Grčkoj, Istanbulu, Veneciji, Budimpešti, Caracasu u Venezueli, Francuskoj, Dubaiju i konačno se skrasila u ulici Obrov, osam koraka od peškarije.

image
Ante Cizmic/Cropix

Preuzevši pred pandemiju kuhinju Pandore, potpuno je promijenila meni te je pojmu vegetarijanstva dala atraktivni smisao, čak i za ljude koji su skloni mesnim jelima. Sami nazivi jela iznimno su zabavni pa, ako se odlučite za Girl from Ipanema, dobit ćete bublicu s infuziranom ciklom s burgerom od gljiva i oraha te BBQ i umak od mladih kapulica i manga uz zdrobljeni avokado.

image
Ante Cizmic/Cropix

Budući da Pandora nema ribu u svojem gastronomskom konceptu, Aleksandra je doskočila našem izazovu pripremivši dvije vrste sushija, pritom koristeći alge nori za koje, kada ih probate, nikad ne biste pogodili sve sastojke, odnosno rekli biste: "ovdje zasigurno ima ribe".

DVIJE VRSTE VEGANSKOG SUSHIJA

image
Ante Cizmic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 13:12