GDJE JESTI U SPLITU?

Omiljena splitska adresa za dobar ručak uz kultnu glazbu, otkrili su nam recept za sipu s bobom

 Ante Cizmic/Cropix/Cropix
Ovo je mjesto gdje se odlično jede i sluša dobra glazba, a lako je moguće da ćete ovdje, zbog dobre atmosfere, provesti i čitav dan

Jedan od onih koje sada već ubrajamo u omiljene splitske restorane svakako je Corto Maltese, smješten na samo 22 koraka od peškarije. To je mjesto gdje se odlično jede, sluša dobra glazba, subotom ujutro pije kava ili rakijica. Kod njih lako možete završiti cijeli dan.

Za uspjeh koncepta zaslužan je Daniel Nikolla Vaso, koji je htio stvoriti mjesto od đira - gdje će se okupljati urbanija ekipa koja voli glazbu, spizu, ali i stripove. Restoran je 2019. odnio i titulu najboljeg restorana kreativne urbane kuhinje prema izboru Dobrih restorana. Daniel kaže da obožava stripove, pa je i restoran dobio naziv Corto Maltese, kako bi naglasio pustolovinu i "freestyle" hranu.

"Karta nam nije velika, a kombinacija je morskih i mesnih jela. Na prvi pogled rekli biste da je sve jednostavno, ali naša se jela sastoje od mnogo malih komponenti za koje treba puno truda. S druge strane, želimo pružiti iskrene okuse."

image
Ante Cizmic/Cropix/Cropix


Kao spiritus movens ekipe iz ulice, spremno je prihvatio ulogu domaćina našeg izazova u kojem je zadatak bio pripremiti jelo inspirirano peškarijom, a njegov chef Toni Boban dao si je izniman trud da pripremi sipu s bobom na poseban način - čak šest postupaka, odnosno cjelina okusa potrebno je da bi je pripremili. Vaso je, naravno, u svojem duhu jelo nazvao Sipa s Bobom Rockom, prema legendarnom liku iz Alana Forda.



SIPA S BOBOM ROCKOM

image
Ante Cizmic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:41