Torta s kremom od malina i mascarponea

Ova tortica je jedna od mojih omiljenijih. Brzo se priprema, poprilično je lagana, a može se kombinirati i s drugim voćem – prava ljetna poslastica!

Raspberry and mascarpone cream cake

Sastojci:

Za 1 biskvit, a potrebno je 3 (kalup promjera 23 cm)

3 jaja

50 g šećera

60 g brašna

Za kremu:

500 g malina

10 g šećera u prahu

500 g mascarponea

600 ml vrhnja za šlag

2 šlag fixa

2 vrećice želatine u prahu

2 vanilin šećera

150 g šećera

Dekoracija

300 ml slatkog vrhnja za šlag

Nekoliko malina

Raspberry and mascarpone cream cake

Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i miksati dok se šećer ne rastopi. Dodati žumanjke, jedno po jedno, zatim brašno i sve dobro izmiješati te peći cca 7do 10 min. na 170 stupnjeva u kalupu koji ste prethodno malo pobrašnili.

Ponoviti postupak za preostala dva biskvita, i ostaviti da se ohlade.

Maline operite, ocijedite i smiksajte ih štapnim mikserom zajedno sa šećerom u prahu. Procijedite kroz sitno cjedilo od koštica. Želatinu otopite sa 10 žlica hladne vode i ostavite da stoji 10 minuta. Slatko vrhnje za šlag istucite sa šlag fixom i vanilin šećerom. Mascarpone promiješajte sa šećerom. Tučeno slatko vrhnje i mascarpone dobro promiješajte i sjedinite. Želatinu zagrijte na laganoj vatri ili na pari i kad se otopi dodajte ju smjesi od mascarponea ivrhnja. Dobro izmiksajte. Kremu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dodajte pire od malina, promiješajte.

Na pladanj stavite prvi biskvit, oko njega prsten od kalupa i na biskvit stavite kremu sa malinama. Na kremu od malina stavite drugi biskvit i na njega stavite bijelu kremu. Na bijelu kremu stavite treći biskvit. Tortu ostavite najmanje 4 sata u hladnjaku da se stisne, skinite prsten od kalupa i premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite sa nekoliko malina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2025 17:05