Ukiseljeni đumbir

 / CROPIX

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • đumbir 10 cm
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica šećera

Zagreb, 151213.
City Centar One East.
U City Centru One East odrzavaju se radionice najboljih chefova u sklopu Sajma dobre hrane (Tjedan dobre hrane).
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
/ CROPIX

Priprema

1. korak
Đumbir oguliti sa žlicom, narezati na tanke ploške i posoliti. Nasjeckani đumbir prokuhati u malo vode 10 sekundi i procjediti. Ako želite da ne bude ljut kuhajte 3 minute i procjedite.

2. korak
U drugom loncu zakuhajte ocat i šećer i dodajte đumbir. Odmah ulijte u staklenke i zatvorite. Umjesto šećera može se koristitit i med. Može se poslužiti uz piletinu.

Hotel Villa Magdalena, chef Mislav Božić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:18