Sterling Smith, svjetski BBQ prvak 2022. godine, američki veteran ratne mornarice, BBQ učitelj, autor kuharica te vlasnik i pitmaster Loot N` Booty BBQ-a koji se natječe na BBQ natjecateljskoj sceni od 2009. godine, a 2023. je primljen u legendarni BBQ Hall Of Fame, dolazi u Hrvatsku.
Ove godine, u suradnji s BBQ Hot Yard timom, Sterling dolazi u Hrvatsku, gdje će održati tri ekskluzivne radionice, jednu u Velikoj Gorici i dvije u Zagrebu. Na radionicama će naučiti posjetitelje kako pripremiti savršena rebarca, janjetinu i pulled pork i mnogo više.
BBQ Masterclass
Lokacija: Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica
Vrijeme: 10. srpnja 2025., 16-20 sati
Cijena: 39 € po osobi
Tijekom četverosatne radionice Sterling će pokazati kako pripremiti savršenu piletinu, rebarca, brisket i pulled pork. Polaznici će moći kušati sve što se priprema, uz piće, a kući nose i poklon paket začina i umaka. Iako se masterclass održava na engleskom jeziku, sve važne informacije bit će dostupne i na hrvatskom, navode organizatori.
The Best Lamb in the World
Lokacija: BBQ HOT YARD, Brezovička cesta 21, Zagreb
Vrijeme: 11. srpnja 2025., 15-20 sati
Cijena: 149 € po osobi
Tijekom petosatne radionice ljubitelji janjetine moći će naučiti sve što treba znati o janjetini: prepoznavanje različitih rezova, odrezaka i komada mesa, pregled različitih metoda pripreme, od dimljenja do pripreme na visokoj temperaturi, kroz pripreme na ražnju i pod pekom te začinjavanje janjetine, a naučit će i kako poslužiti različite komade janjetine na različite načine. Radionica uključuje konzumaciju svih pripremljenih jela, neograničene količine piva Zmajske pivovare i vina, a svaki polaznik imat će priliku aktivno sudjelovati u pripremi.
Competition BBQ workshop: Become a Champion
Lokacija: BBQ HOT YARD, Brezovička cesta 21, Zagreb
Vrijeme: 13. srpnja 2025., 10-18 sati
Cijena: 249 € po osobi
Vrhunac BBQ vikenda u Hrvatskoj bit će cjelodnevna radionica posvećena natjecateljskom BBQ-u prema KCBS standardima. Sterling Smith će sudionike radionice voditi kroz sve faze pripreme jela koja donose pobjede na najvećim svjetskim natjecanjima: piletina (batak, zabatak, krilca), St. Louis svinjska rebarca, pulled pork i famozni brisket s burnt ends. Bit će govora o odabiru mesa, začina i tehnika dimljenja, a sudionici će moći isprobati najbolje svjetske kettle roštilje na ugljen, plinske roštilje i najbolje kamado roštilje. Na kraju, svaki sudionik dobit će diplomu s potpisom Sterlinga Smitha. U cijenu su uključeni svi obroci i pića.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....