VIKEND S NAJMLAĐIMA

Boravak u prirodi, domaća hrana i odmor: Ovo su najpopularnije adrese za obiteljski izlet u blizini Zagreba

Izdvojili smo šest adresa koje obitelji preporučuju najčešće. Nudi se domaća hrana i proizvodi malih OPG-ova, a sve to uz uživanje u zelenilu

S prvim sunčanim vikendima, pojavila se i sve veća želja za što duljim boravkom u prirodi pa smo stoga ovih dana odlučili provjeriti ponudu omiljenih obiteljskih izletišta i u nastavku vam donosimo popis najpopularnijih. Nalaze se uglavnom u blizini Zagreba pa se na izlet možete zaputiti i spontano, jer samo putovanje neće vam oduzeti previše vremena, no svakako vrijedi napomenuti kako je najava dolaska na ovim mjestima itekako poželjna.

NA IZLET U VOĆNJAK

Jedno od popularnijih mjesta u blizini Zagreba je OOPG Mlađan, seosko imanje koje je ponudom prilagođeno obiteljskim vikend izletima, ali i slavljima svih vrsta, domjencima i team buildinzima. Osim izleta u prirodu, gdje možete uživati u njihovom eko voćnjaku, ovdje se nudi i domaća hrana i piće te proizvodi obližnjih OPG-ova. Budući da je u pitanju voćnjak jabuka, kupiti možete i njihov domaći sok te ga ponijeti kući. Prije dolaska potrebna je najava, a pribilježiti se možete i za edukativne radionice na temu pripreme zimnica ili sadnje vrta. Imanje se nalazi na adresi Ladina 37, Dubrava Hrvatska, a više informacija možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

image
Oopg Mlađan Facebook/
image
Oopg Mlađan Facebook/
image
Oopg Mlađan Facebook/

MOSLAVINA JE UVIJEK DOBRA IDEJA

Još jedno popularno izletište je i Stari mlin, klet obitelji Kunek u Kloštar Ivaniću. Ovdje se također organiziraju najrazličitija slavlja, a uz najavu dolaska, dobrodošle su i obitelji koje dan žele provesti u prirodi. U sklopu imanja nalazi se i staja i mlin, gdje gosti mogu doživjeti kako je život izgledao nekada, a tu su i dva ribnjaka, mala šuma i igrališta. Nude se i domaći proizvodi te domaća jela poput patke s heljdom, pečene pure s mlincima ili jela s roštilja. Cijelo imanje okruženo je vinogradima sa stazama za šetnju, a posjetitelji ovdje nerijetko sreću srne i zečeve iz obližnje šume. Otvoreni su samo petkom i vikendom, a više informacija potražite na njihovoj službenoj stranici.

image
Klet Obitelji Kunek "stari Mlin" Facebook/
image
Klet Obitelji Kunek "stari Mlin" Facebook/

Simpatično uređeno seosko imanje Kezele, smješteno u Graberju Ivanićkom, ubrajamo među najpoznatije adrese za lijep obiteljski izlet u blizini Zagreba. Na imanju se nalaze uređene drvene kućice stare oko 100 godina, koje gosti mogu posjetiti te ovdje isprobati neke od specijaliteta domaće kuhinje. Sa samog imanja puca pogled na vinograde, a tu je i štala s domaćim životinjama te etnografska zbirka starina. Kući možete otići sa suvenirom jer ovdje se rade i svoje vino te likere, pekmeze i ajvar po starinskim receptima. Kako navode na svojoj službenoj stranici, sezonski je moguće kupiti i voće i povrće.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

CJELODNEVNI IZLET U ZAGORJE

Seoski turizam Grešna gorica nalazi se u zagorskom Desiniću, oko sat vremena vožnje od Zagreba. Jedno je od popularnijih izletišta, čemu sigurno pridonosi i blizina Krapinskih Toplica, Etno sela Kumrovec, dvorca Miljana i, naravno, Velikog Tabora pa mnogi ovaj kraj izabiru za cjelodnevni izlet. Ovdje smo svojevremeno pojeli odlične štrukle i palačinke, a u svom restoranu nude i druge domaće specijalitete. Dok uživate u ručku, okruženi ste zelenilom, a u šetnji nakon jela možete sresti i različite životinje. Više informacija potražite na njihovoj službenoj stranici. Grešna gorica se nalazi na adresi Taborgradska ulica 35, Desinić.

image
Grešna Gorica Facebook/
image
Grešna Gorica Facebook/
image
Grešna Gorica Facebook/
image
Robert Belosevic/Cropix

OBITELJSKO DRUŽENJE NA RANČU

Ranč i izletište Cowboy smješten je 20-ak minuta od Buzina, nalazi se na obroncima Vukomeričkih gorica, a kako stoji na njihovim službenim stranicama, fascinacija prirodom i konjima bila je glavna motivacija za stvaranje ovog izletišta i razlog zbog kojeg su svojim gostima odlučili ponuditi nešto drugačiji doživljaj obiteljskog vikenda u prirodi. Prilično se ponose svojim autorskim jelima, a samo neka od onih koja nude su različite plate (koje, između ostalog, uključuju i meso iz tiblice), juhe, burgeri, piletina na nekoliko načina i steakovi. Za ovo smo izletište do sada dobili zbilja puno preporuka, a s obzirom na to da nude i različite sadržaje koji će najviše zabaviti najmlađe, prilično je dobar odabir za obiteljski ručak. Ranč i izletište Cowboy nalazi se na adresi Grbec 9, Markuševec Turopoljski i rezervacija stola u ovom restoranu je obavezna.

image
Tz Velike Gorice/

NA PUTU ZA SAMOBOR

Udaljeno svega nešto više od 30 minuta vožnje od Zagreba, Kod špilje godinama je omiljeno izletište Zagrepčana, Samoboraca, ali i susjeda Slovenaca, gdje se i sami uvijek rado vraćamo. Vlasnik Stjepan Grgos osobno se brine o nabavci najboljih lokalnih namirnica, koje se ovdje pripremaju pažljivo, stručno i s punim poštovanjem. Ovdje preporučujemo izvrstan carpaccio od govedine, juhe od vrganja i kopriva te mesna jela. Rade odlične mlince, jedne od boljih koje smo u restoranima imali prilike kušati, pa svakako isprobajte i to, a za desert nikako nemojte preskočiti njihove štrudle. Dok ćete vi uživati u hrani, najmlađi će, uvjereni smo, biti najuzbuđeniji oko same Grgosove špilje. Adresa restorana Kod špilje je Otruševec 17/4.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 13:20