PROBAJ OVO!

Cijeli život biskvit radite na jedan način? Pokušajte s ovom metodom, uspijeva baš uvijek

 Maki/
Rose Levy Beanbaum otkrila je metodu po kojoj torte i kolači uspijevaju baš uvijek

Vjerujemo kako ste već primijetili da svi recepti koje koristite za pripremu kolača počinju na isti način. Najprije se od vas traži da pomiješate maslac i šećer, miksate smjesu dok ne postane svjetlija, a potom dodajete jaja te na kraju umiješate suhe sastojke. Iako je u pitanju metoda koja je vrlo jednostavna i potpuno prihvatljiva, u slučaju da sastojke miksate predugo, biskvit može poslati težak i zbijen. No, ne brinite, postoji tehnika kojom na vrlo jednostavan način možete doći do savršenog biskvita, a koju je za Epicurious otkrila autorica kuharica Rose Levy Beanbaum. Riječ je o obrnutoj ili, kako je slastičarni nazivaju, two-stage, metodi. Postupak je vrlo jednostavan te se u posudu najprije dodaju brašno, šećer, sol i prašak za pecivo, a zatim maslac i tekući sastojci.

image
Natasha Breen/

Beanbaum je za Epicurious rekla kako je do ovog načina pripreme došla listajući stare kuharice, a zatim, metodom pokušaja i pogreške, osmislila svoj recept.

"Eksperimentirajući, otkrila sam da ako je maslac prave temperature, između 18 i 23 stupnja, biskvit će ispasti savršeno. Tako sam došla do bržeg, lakšeg i boljeg načina za pripremu torti", rekla je i dodala kako je ovom metodom potrebno tek 10 minuta da se sastojci povežu i biskvit stavi u pećnicu.

Pratite upute!

Otkrila je i kako proces započinje miksanjem suhih sastojaka u samostojećem mikseru ili u većoj posudi ako se koristi ručni mikser, a zatim dodaje maslac koji obavezno mora biti sobne temperature. Trebao bi biti mekan, ali ne smije se topiti. Zatim dodaje manji dio tekućih sastojaka pa sve zajedno miksa 90 sekundi kako bi se stvorila smjesa za biskvit. Mokre sastojke je također potrebno prethodno povezati, a zatim ih u tri navrata dodati suhim sastojcima.

image
J.m. Guyon - Copyright 2013/

Objasnila je i kako je, iako je ovom metodom smjesu teško izmiksati previše, važno pripaziti da je ne miksate prekratko. Naime, ako smjesu ne miksate dovoljno dugo, rezultat će biti mrvičasta, zrnata, zbijena tekstura biskvita koja bi mogla djelovati sirovo.

Originalni tekst i upute Rose Levy Beanbaum potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 03:28