FAVORITI

Dobar, sočan i slastan burger u Zagrebu ćete platiti 10-ak eura, ovo su 3 adrese koje nikad ne razočaraju

Nema do dobrog burgera pa smo odlučili izdvojiti tri trenutno najpopularnije i adrese s uvjerljivo najboljim burgerima u gradu

Isprobali smo, pitali prijatelje gurmane, ekipu koja je neprestano u potrazi za najboljima pa sastavili listu s tri adrese na kojima se trenutno nude najbolji burgeri u gradu. Vodili smo se ponajprije okusom i kvalitetom namirnica, dok smo cijenu ovog puta stavili po strani.

Ipak, dobro je dodati, cijene ovih burgera kreću se uglavnom oko 10-ak eura, što je danas, kada su cijene svega porasle, za nešto što si priuštimo jednom u mjesec ili dva dana, za nas sasvim prihvatljivo.

Od Sigeta, preko Zavrtnice pa do centra, u nastavku saznajte na koje tri adrese se uživa u uvjerljivo najboljim burgerima u gradu.

image
Burgeraj Facebook

BURGER IZ CENTRA O KOJEM SVATKO IMA MIŠLJENJE

Kada se u društvu potegne upravo ovo pitanje, većina ekipe uvijek se složi da se najbolji burgeri jedu u zagrebačkom Burgeraju. Ova ekipa nedavno je iz Preradovićeve preselila u staru Vlašku i ovdje im, sudeći prema svemu, ide jednako dobro. Na stol ćete u određeno doba dana morati malo pričekati, ali ako ste ljubitelji dobrog mesa, mekog peciva koje se topi u ustima i jednostavnijih kombinacija, čekanje će se itekako isplatiti. Burgeri ovdje nešto su manji i nude ih u tek nekoliko kombinacija, ali za 10-ak eura u porciji ćete dobiti i ručno rezane krumpiriće te kečap, a uz to naručiti možete i craft pivo, Buzdovan cider ili klasične sokove. Više o svemu pročitajte ovdje.

Adresa: Vlaška ulica 35

image
Biljana Blivajs/Cropix/

SOČNI I SLASNI

Visoko na listi naše probrane ekipe i nas samih nalazi se i Burger Bar. Za sada imaju dvije poslovnice, kod zagrebačkog Velesajma i na Zavrtnici, gdje možete doći i u opuštenoj atmosferi uživati u ručku ili večeri, a burgere naručiti možete i putem dostavnih servisa.

Kako smo uvijek predani jednostavnijim kombinacijama, najčešće biramo njihov cheeseburger ili Bacon Deluxe, ali u ponudi je nekoliko različitih kombinacija među kojima, sigurni smo, svatko može pronaći nešto za sebe. Osim burgera, ovdje možete naručiti i Philly cheesesteak sendvič ili sendvič s piletinom. Cijelu ponudu provjerite ovdje.

Uz svaku porciju i sendvič dolaze i krumpirići, na kojima bi u Burger Baru ipak mogli još malo poraditi.

Adresa: Avenija Dubrovnik 15ZV / Zavrtnica 17

image
KSS Burger One Facebook

NA BURGER U SIGET

Još jedan favorit velikog broja gurmana kojima vjerujemo je i KSS Burger One u Sigetu. Riječ je o kiosku s burgerima koji vodi Renato Đošić, poznatiji kao Renman, a koji za svoje burgere koristi samo namirnice hrvatskog podrijetla i koji su zbilja sočni, slasni i zasitni. Osim na kiosku, naručiti se mogu i putem dostavnih servisa, a cijene se kreću od 7,70 eura za klasik s krumpirićima, preko 8,20 eura za cheeseburger i 9 eura za double burger, pa sve do 12 eura za double country burger s namazom od milerama, poriluka i kopra. U svaku porciju uključeni su i krumpirići. Više detalja potražite ovdje.

Adresa: Freudeova 7

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:44