ŠTO JESTI ZA GABLEC?

Dobri gableci iz dostave: od salate do pohane piletine, ovo je 10 mjesta iz kojih naručujemo

 Privatna Arhiva/
Piletina s mlincima, raskošna salata, burger ili pizza, što vi birate danas za gablec

Vjerujemo kako je i vama, baš kao i nama, jedan od najljepših trenutaka u radnom danu onaj kada netko od kolega napokon spomene da je vrijeme za gablec. Priznat ćemo vam, svu žurbu, pisanje tekstova i obilaske terena, ponekad jednostavno zaželimo sjesti za laptop pa u pauzi od pisanja novih priča uživati u kakvom dobrom zalogaju. Iako često gablec donosimo sa sobom na posao, dogodi nam se ponekad da jedina opcija ostaje dostava putem različitih dostavnih servisa. Nekim danima tako biramo sočnu piletinu, ponekad se zaželimo dobrog sendviča, burgera ili pizze, a ponekad odabir pada na ljute okuse kakvog egzotičnog jela. U svim pobrojanim kategorijama do sada smo već pronašli svoje favorite te ih ostavljamo u nastavku. Nekima se vraćamo zbog odlične hrane bez obzira na cijenu, dok druge obožavamo zbog dobre hrane i još boljeg omjera cijene i kvalitete. Upravo zato, vjerujemo kako će na našem popisu baš svatko pronaći nešto za sebe.

POHANA ILI PILETINA S MLINCIMA?

CHICKEN HOUSE

Tek nedavno otvoren restoran na zagrebačkoj Draškovićevoj ulici zasigurno je jedan od onih koje ubrajamo u kategoriju dobrog omjera cijene i kvalitete. Porcije u Chicken Houseu su dovoljno velike da nas zasite, cijene su pristupačne, posebice kada naletimo na kakav popust, a i hrana je dobra. Favorit iz Chicken Housea nam je pečeni batak i zabatak u kombinaciji s mlincima.

image
Chicken House Facebook/

FICLEK

Adresa kojoj se često vraćamo je i Ficlek. Između tradicionalnih zagrebačkih jela koja ovdje nude, naš najčešći odabir upravo je pohana piletina. Uparujemo je s dodacima kao što su rizi bizi ili pire krumpir, a u Ficleku za prilog nude i mlince, restani krumpir te grah, krumpir, zelje i zelenu salatu. Porcija piletine stvarno je velika i vrlo vjerojatno ćete koji komad s posla odnijeti i kući. Dobra opcija iz Ficleka ljeti je i punjena paprika.

image
Privatna Arhiva/

NA DANE KADA VAM SE NIŠTA NE DA – PIZZA

BASTA

Svima nam se dogodi dan na poslu kada ništa osim dobre pizze zapravo nema smisla. Jedna od provjerenih adresa kojima se često vraćamo je i Basta. Poslovnica na Jarunu nikad nas nije razočarala, a osim pizza, nude i zasitne sendviče s različitim punjenjima te salate pa tako, kada se na poslu okupi gladna ekipa, u Basti će, sigurni smo, svatko naći nešto po svom ukusu.

FRANKO‘S

Ako je pak vaše mjesto rada smješteno u centru i okolici, provjereno dobar izbor bit će Franko‘s. Iako u dostavi ne nude napoletane po kojima su poznati, tu su oldschool varijante koje vas neće razočarati. Franko‘s je ovu opciju uveo upravo zato što njihove napoletane upakirane u kutije na adresu ne mogu stići u obliku u kakvom se poslužuju u restoranu, što je svakako bio pametan potez. Naš favorit iz oldschool serije je njihova Just Pizza koja se sastoji od pelata, mozzarelle fior di late, grana Padano sira i maslina. Na adresu uglavnom stiže vruća, sira uvijek ima dovoljno i sama pizza ne sjeda teško na želudac. No, moramo dodati, nekoliko nam je izvora spomenulo kako Franko‘s na Jarunu nije na razini onog u Branimirovoj pa svakako savjetujemo da pizzu naručite s adrese bliže centru.

image
Privatna Arhiva/

BURGERI SU UVIJEK DOBRA IDEJA

BURGER BAR

A što je gablec bez burgera? Osim ćevapa, burger je jedan od najčešćih odabira za gablec na dane kada tijelo traži nešto masno i slasno. Izdvojili smo zato tri favorita iz dostave kojima se često i sami volimo počastiti. Prvi i najveći zasigurno su burgeri iz Burger bara. Sočni, dovoljno veliki, s dobrim dodacima i uvijek dostavljeni u dobrom stanju, ovim se primjercima baš volimo vratiti. Favoriti su nam klasični cheeseburger te Bacon Deluxe, a dodatan plus je i to što svi burgeri dolaze u kombinaciji s krumpirićima.

image
Privatna Arhiva/

KSS BURGER ONE

Kada razmišljamo o burgerima iz dostave, na pamet nam pada i KSS Burger One u Sigetu. Nude zasitne burgere po dobrim cijenama, a uz svaki primjerak na adresu stižu i krumpirići. Teško je odvojiti samo jednog favorita pa savjetujemo da burger birate po vlastitom ukusu, vjerujemo kako ne možete previše pogriješiti bez obzira na odabir.

image
Ustupljena Fotografija/

PLANT PUNK

Ne možemo pronaći dovoljno riječi hvale za vege burger iz Plant punka. Uvijek sočan, pun kvalitetnih dodataka i itekako zasitan, ovo je zasigurno jedan od boljih bezmesnih burgera koje smo do sada isprobali. Osim burgera, Plant Punk često nudi i vrlo dobre tacose uz koje gratis dobivate juhu od leće. Ako mislite da se od povrća ne možete najesti, pokušajte naručiti njihovu kombinaciju i razuvjerite se.

image
Privatna Arhiva/
image
Biljana Blivajs/Cropix

A SALATA?

GOOD FOOD

Nedavno smo otkrili kako Good Food nudi sjajnu salatu s ramstekom, salatom, ciklom, cherry rajčicama, feta sirom, bademima, brusnicom, narančom i domaćim umakom. Porcija je više nego pristojna, svih sastojaka ima dovoljno, a cijena od 50 kuna je itekako dobra vrijednost za novac s obzirom na količinu sastojaka.

ZA ONE KOJI VOLE PROBATI NEŠTO NOVO

SOI FUSION

Svatko tko uživa u azijskim jelima, vjerujemo, do sada je već zakoračio u mali, ali šarmantan SOI Fusion u zagrebačkoj Ilici. Kako smo se nebrojeno puta uvjerili da je u pitanju dobra hrana, iz SOI-a svoja omiljena jela često i naručujemo. Za gablec tako biramo katsu piletinu i kung pao, a zaputite li se u sam lokal, dobra opcija uvijek su i njihov tuna poke, gyoze i green curry.

image
Privatna Arhiva/

STVARNO DOBAR SENDVIČ

INVISIBLE BAKERY BY KROŠTULA

Kada nam se pak jede nešto brzinski i s nogu, dok jurimo s jednog kraja grada na drugi u potrazi za pričom, često se okrećemo jednostavnim opcijama kao što su sendviči. No, kada već odabiremo sendvič za gablec, želimo da on bude kvalitetan i ukusan pa tako odabir gotovo uvijek pada na Invisible Bakery by Kroštula. Njihovi pinsa romana sendviči nikada nas nisu razočarali, a isprobali smo ih u svim varijantama. Ovdje, naime, nude tri kombinacije – prosciutto cotto&Friarielli, zatim kombinaciju špinata i skute te sendvič s mortadelom i mozzarellom. Pecivo rade sami, a sendviči po cijeni od 25 kuna na adresu stižu još topli. Osim sendviča, nude i slatke kroasane s različitim punjenjima, vege quiche te focaccije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:21