Blagdanski shopping

Evo kako razveseliti gurmane u obitelji i društvu ako na poklone planirate potrošiti do 15 eura

Suočeni s gomilom raznih proizvoda, nekad nam nije lako odabrati idealan dar - evo nekoliko dobrih prijedloga!

Doista je zadnji čas da se pozabavite darovima koje ćete ove godine za Božić staviti najmilijima pod bor, a ima li ljepšeg poklona od boce iznimnog vina, kvalitetnog domaćeg meda ili korisnog kuhinjskog gadgeta? Kako bismo vam olakšali život, sakupili smo provjerene proizvode i gastronomske sitnice te ih rasporedili u nekoliko cjenovnih kategorija kako biste s lakoćom mogli odabrati što vam se najviše sviđa. Većina tog dostupna je online, pa pripremite karticu, proučite naš vodič i pronađite ideje koje će razveseliti doista svakog člana vaše obitelji!

POKLONI DO 15 EURA

Bronza, domaća tjestenina raznih oblika

Cijena: od 2,35 do 2,95 € za 400 g
Gdje kupiti: Mrkvica, Veronika delikatese, fino.hr, Friškoteka, Konzum i sl.

Fusilli, tagliatelle, rezanci i rigatoni proizvođača Bronza iz mjesta Rovišće nedaleko od Bjelovara primjer su domaće tjestenine rađene protiskivanjem kroz brončane kalupe. Tjestenina time dobiva grublju teksturu koja je čini puno pogodnijom za prianjanje omiljenog umaka. Pritom ih možete kombinirati s cijelim nizom raznih umaka domaćih proizvođača, a ovim paketima razveselit ćete ljubitelje talijanske kuhinje u društvu.

image

Bronza tjestenine

Bronza tjestenine

Kalupek, set izrezivača za linzere

Cijena: 4,20 €
Gdje kupiti: web stranica Kalupek.com

Zabavan dar za sve koji vole peći kolače ovaj je jednostavan, ali efektan kalup za pripremu linzera, tradicionalnih prhkih keksa s marmeladom. Umjesto klasičnih, zašto se na blagdanskom stolu ne bi našli linzeri u obliku malih teglica "punih" marmelade? Sama priprema ovih kolačića bit će dobra zabava za cijelu obitelj.

image

Kalupek - kalupi za linzere

Kalupek

Solana Nin, Ninski cvijet soli

Cijena: 7,20 €
Gdje nabaviti: web shop Solane Nin, razni supermarketi

Svoje mjesto među začinima u vašoj smočnici zaslužuje imati i cvijet soli, a pritom onaj Solane Nin prednjači ne samo u kvaliteti nego i u izboru varijanti. Želite li nekome pokloniti zanimljiv dodatak za jelo, možete odabrati između pakiranja s plutenim čepom od 125 g čistog cvijeta soli, ali i onog s dodatkom zelenog papra, limuna, čilija ili sušenih kapara, odnosno odaberete li pakiranje u staklenkama od 80 g, onda s kajenskim paprom, tartufima ili kombinacijom crnog i zelenog papra (cijena im seže od 6,50 do 10,90 eura).

image

Solana Nin - cvijet soli

Solana Nin

Pčelarstvo Bošković, Cvjetni krem med s kakaom

Cijena: 3,5 € + dostava 4 €
Gdje nabaviti: Instagram i Facebook profili Pčelarstva Bošković

Osim kvalitetnog cvjetnog meda, meda od bagrema ili, pak, meda u saću, Pčelarstvo Bošković radi i nekoliko ukusnih kombinacija svojeg meda od bagrema s kakaom, kakaom i lješnjacima, đumbirom, kurkumom i sokom od limuna, kao i krem med. Vrijedi odmah naručiti više teglica, osobito kada je riječ o cvjetnom krem medu s kakaom, s obzirom na to da ga je najslađe jesti na žlicu i jako brzo nestaje!

image

Pčelarstvo Bošković - krem med s kakaom

Pčelarstvo Bošković

Kupilek, Kupinovo vino

Cijena: 10 € za 0,75 ml
Gdje kupiti: web stranica Kupinovovino.com

Osim što mnogima ovakvo voćno piće i zdravstveno godi, Kupilek kupinovo vino predstavlja i jako ukusan i lijep dar. Ovo vino od ekološki uzgojenih kupina pakirano je u decentnu ambalažu (a nude i posebnu dekorativnu kutiju za dodatnih 2 €), lijepo će izgledati na blagdanskom stolu, kao i u čaši, a poslužite ga s raznim pikantnim sirevima i jelima od tamnog mesa.

image

Kupilek kupinovo vino

Kupilek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:12