ISKORISTI POPUST

Gasi se najpopularnija online knjižara, još uvijek stignete naručiti ovih 8 odličnih kuharica

Book Depository radi još samo dva dana pa, ako još niste, sada je pravo vrijeme da iskoristite popuste

Od početka travnja obožavatelji popularne online knjižare Book Depository tuguju jer je upravo tada internetom odjeknula vijest da mnogima omiljena virtualna adresa za kupovinu knjiga svih žanrova prestaje biti dostupna. Pokrenuta 2004. godine, stranica Book Depository je još od 2011. godine u vlasništvu multinacionalnog giganta Amazona, no tek su nedavno objavili da se 26. travnja stranica i službeno gasi.

Razlog zašto su brojni kupci svoje košarice radije punili knjigama na Book Depositoryju nego na Amazonu bila je lakoća korištenja same stranice, česta sniženja popularnih naslova i slanje knjiga bez naplate poštarine u čak 160 zemalja, među kojima se posljednjih godina nalazila i Hrvatska. Osim nevjerice, otkako je objavljeno da se BD gasi mogli su se čuti i brojni komentari da se i na Amazonu mogu kombinirati narudžbe tako da kupca poštarina minimalno udari po džepu, a dostava je brža i sigurnija nego kada knjige stižu s BD-ja, upravo su nepreglednost Amazonovih stranica i nejasan obračun troškova poštarine bili razlozi zašto su brojni kupci preferirali BD.

image
Alfred Kenneally/Unsplash

Ako ste imali račun na Book Depositoryju i često ste na razne popise želja stavljali naslove koje biste rado imali u svojoj kućnoj knjižnici, naša topla preporuka jest da svoje popise želja izvučete sa stranice prije nego ona u potpunosti nestane. To možete učiniti tako da odete na svoj korisnički račun i na popis želja (engl. wishlists) te kliknete “skini svoje popise želja” (engl. download your wishlists). Tako ćete dobiti dokument u obliku tablice sa svim knjigama koje su se na tim popisima nalazile, njihovim autorima, kao i ISBN kodovima koji vam mogu kasnije biti korisni kod pretraživanja.

S obzirom na to da je ostalo manje od tjedan dana za posljednje narudžbe, izdvojili smo nekoliko odličnih naslova u koje vrijedi uložiti. Pritom imajte na umu da ćete na svoju narudžbu vjerojatno malo i pričekati, osobito ako naručujete više knjiga odjednom.

Yotam Ottolenghi - Ottolenghi Test Kitchen: Extra Good Things

Poveznica na knjigu

Cijena: 24,01 €

Najnovije izdanje slavnog kuhara i autora Yotama Ottolenghija nudi kreativne recepte koji su prvenstveno bazirani na povrću, ali i brojne savjete kako opremiti svoju smočnicu slasnim umacima, hrskavim posipima, raznim ukiseljenim namirnicama i sličnim neočekivanim elementima koji će i najobičnije jelo učiniti posebnim.

image

Ottolenghi Test Kitchen

Rene Redzepi i David Zilber - The Noma Guide to Fermentation (Foundations of Flavor)

Poveznica na knjigu

Cijena: 26,64 €

Nakon knjiga gurua fermentacije Sandora Ellixa Katza, vodič za fermentaciju poznatog danskog restorana Noma privukao je pozornost svih gurmana koji su ikada poželjeli posjetiti sjesti za stol tog Michelinovim zvjezdicama ovjenčanog restorana i uživati u nesvakidašnjim jelima krcatima umamijem. Vodič nudi osnovna objašnjenja što se u hrani odvija tijekom procesa fermentacije te daje upute kako razne namirnice fermentirati kod kuće, a kako u restoranu.

image

Noma Guide to Fermentation

Stanley Tucci, The Tucci Table: Cooking with Family and Friends

Poveznica na knjigu

Cijena: 21,41 €

Iako je trenutno aktualan njegov dirljivi kulinarski memoar Okus, već je knjiga The Tucci Table iz 2015. godine, što je ustvari Tuccijeva druga izdana kuharica, dala čitateljima uvid u to što ovom popularnom glumcu predstavlja obiteljski obrok i koja se jela najčešće nađu na njegovom stolu. Osim recepata talijanske i britanske kuhinje, na stranicama ove knjige zastupljeni su i Tuccijevi komentari i anegdote koje će vas nasmijati i opustiti.

image

Stanley Tucci - Tucci Table

Claire Saffitz - Dessert Person: Recipes and Guidance for Baking with Confidence: A Baking Book

Poveznica na knjigu

Cijena: 25,64 €

Šira gastro javnost je svestranu Claire Saffitz upoznala još dok je bila jedna od urednica-suradnica u časopisu Bon Appétit, a njene recepte mogli ste pratiti i na YouTube kanalu Bon Appétita. Dessert Person je njena prva knjiga koja je polučila veliki uspjeh da je proglašena New York Times bestsellerom i ponukala Saffitz da nastavi pisati pa je tako svjetlo dana ugledala nedavno i njena druga kuharica What’s For Dessert.

image

Claire Saffitz - Dessert Person

Joshua Weissman: An Unapologetic Cookbook

Poveznica na knjigu

Cijena: 21,99 €

Weissman je svoju publiku privukao svojim YouTube kanalom i domišljatim videima na kojima pokazuje kako unijeti malo humora u pripremu hrane i učiniti svoju prehranu što zabavnijom. Njegova prva kuharica An Unapologetic Cookbook pokazala se kao odlična nadogradnja na dosadašnji uspjeh njegovih kanala, a pritom je uspio na stranice kuharice prenijeti sav šarm i vještinu zbog kojih se njegovi pratitelji uvijek iznova vraćaju njegovim videima.

image

Joshua Weissman - An Unapologetic Cookbook

Sabrina Ghayour, Persiana Everyday

Poveznica na knjigu

Cijena: 22,20 €

Persiana Everyday najnovija je knjiga popularne autorice Sabrine Ghayour i bestseller The Sunday Timesa. Knjiga obuhvaća recepte pomoću kojih uz minimalan trud i brzu pripremu možete dobiti ukusna jela kompleksnih okusa koja će impresionirati vaše društvo. Od raznih kremastih namaza i bogatih povrtnih salata do prave vikend-gozbe kojom ćete lako nahraniti veći broj ljudi, u njenoj knjizi moći ćete naći za svakoga nešto fino.

image

Sabrina Ghayour - Persiana Everyday

Harold McGee: On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen

Poveznica na knjigu

Cijena: 37,89 €

Jedna od najstarijih knjiga na ovom popisu, izvorno objavljena 1984., a potom proširena i izdana 2004. godine, On Food and Cooking znanstvenika Harolda McGeeja sadrži preko 800 stranica korisnih informacija koje odgovaraju na sva moguća pitanja koja biste mogli imati o hrani. Prepuna odličnih uvida, ova je knjiga poput kulinarske enciklopedije koju vrijedi imati na svojim policama.

image

Harold McGee - On food and cooking

Pasta Grannies: The Official Cookbook: The Secrets of Italy‘s Best Home Cooks

Poveznica na knjigu

Cijena: 25,08 €

Knjiga posvećena tjestenini i talijanskim nonnama, osvojila je srca kuhara diljem svijeta. Nadahnuta popularnim istoimenim YouTube kanalom, Pasta Grannies je kolekcija recepata za jela od tjestenine prikupljenih s raznih strana Italije i to od kuharica koje su cijeli život provele pripremajući hranu za svoje obitelji.

image

Pasta Grannies

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:43