RIBA PETKOM

Gdje naručiti riblji sendvič, salatu ili lignje? Imamo 3 dobra prijedloga za današnji gablec

Gdje danas naručiti ribu za gablec, a da su porcije i cijene do 10-ak eura? Imamo nekoliko dobrih ideja

Iako se tijekom tjedna trudimo hraniti zdravije i gablec pripremati sami, na kraju tjedna, kada jedva čekamo završiti s poslom i uploviti u vikend, često posežemo za dostavom. Možda je za to kriv miris prženja na koji nerijetko naiđemo već na putu do posla, a možda je u pitanju jedan od načina da se nagradimo za dobro odrađen posao tijekom tjedna. Bez obzira na to kojoj skupini vi pripadate, danas svakako razmislite o opcijama koje ostavljamo u nastavku i počastite se. Izdvojili smo one kojima se i sami često okrećemo te među kojima već imamo svoje favorite.

OVDJE NARUČITE: SOČAN SENDVIČI I LIGNJE

U posljednje vrijeme u nekoliko smo navrata naručivali gablec iz Tunaholica i došli do zaključka da se ovdje svakako isplati uzeti njihov prilično velik i bogat sendvič s repovima kozica Pusterla nakon kojeg zasigurno nećete ostati gladni (10 eura), a u slučaju da vam se baš jedu pržene lignje, u Tunaholicu ćete za cijenu od 10 eura dobiti pristojnu količinu ne premasnih i taman slanih lignji u kombinaciji s krumpirićima i dva umaka (pronaći ćete ih pod nazivom lignje Giostra). Osim toga, nude i frigani mix, pržene srdele i girice koje možete uzeti u kornetu (od 5,50 do 8 eura) ili većoj porciji, zdjelice s rižom i tunom, lososom ili repovima kozica (10 eura), ali i različite burgere od kojih smo isprobali onaj sa srdelom (8 eura) i koji nam se baš svidio. Ono što ne bismo preporučili je njihova salata 2 Saints s grilanim repovima kozica (7 eura) koja je zbilja mala i može vam poslužiti tek kao predjelo.

Cijelu priču o Tunaholicu možete pročitati ovdje.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Privatna Arhiva/

OVDJE NARUČITE: SALATA S LOSOSOM

Osim smrznute ribe i sushija, Fisherija odnedavno nudi i dvije salate za gablec. Kada smo ih nedavno isprobali, zaključili smo kako je kremasti pire s lososom svakako naš prvi odabir i preporučili bismo ga onima kojima su dosadili klasični riblji gableci koji uključuju prženu ribu i krumpiriće. Losos je sočan, krumpir salata dobro začinjena, a ukiseljeni luk na vrhu jelu daje dozu osvježenja. Ovo jelo koštat će vas 10 eura

Osim toga, nude i klasičnu tuna salatu s tjesteninom, grahom i kukuruzom koja će biti dobra opcija u slučaju da vam se jede tuna salata kakvu znate napraviti i sami, ali ovog petka baš niste stigli. Cijena salate je 7 eura.

Cijelu priču o gablecima u Fisheriji pročitajte ovdje.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

OVDJE NARUČITE: ZASITAN SENDVIČ S TUNOM

Poznati hrvatski brend Fish Delish, koji svoje poslovnice ima u čak nekoliko gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Makarska, Vodice, Murter, Bol), također nudi prilično dobre, zasitne riblje gablece. Birati možete između burgera, koje rade od čistih fileta, a ne mljevene ribe, tortilje, salate s tunom i lososom, čak i riblji hot dog. Svatko tko je isprobao njihova jela, vjerujemo, najprije će vam preporučiti Tuna Steak Delish, njihovo prvo originalno jelo koje su osmislili i po prvi put prezentirali na zagrebačkom Adventu još 2016. godine. Iako je cijena nešto veća i iznosi 11,80 eura, zapravo se radi o burgeru s tuna steakom od čak 200 grama u slatkastom pecivu i u kombinaciji s njihovim umakom pa, ako se želite počastiti kvalitetnijim ribljim fast foodom, svakako razmislite o narudžbi. Kako smo saznali, među gostima je popularan još i Shrimp XL Delish sendvič od cijelih kozica, pohanog luka i cheddar sira u kombinaciji s pikantnim koktel umakom. Taj će vas sendvič koštati 9 eura.

image
/Fish Delish
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:13