VRIJEDI UPAMTITI

Gdje u Zagrebu kupiti dobar čaj? Ovo su mjesta s kojima ne možete pogriješiti

Bez obzira na to jeste li sami ljubitelj tople šalice čaja ili tražite lijepo upakiran čaj koji ćete pokloniti dragim ljudima, ovo su adrese koje vrijedi upamtiti

Stigli su hladniji dani i sve češće za toplom šalicom čaja posežu čak i oni koji ga inače ne piju. Iako kvalitetne čajeve često naručujemo iz Kine, druga opcija, kada se želimo počastiti kakvom dobrom kombinacijom, postaje nam i nekoliko zagrebačkih adresa gdje ih nude u rinfuzi. Popis ostavljamo u nastavku.

Ako ste, pak, u potrazi za mjestom gdje se u čaju uživa na najljepši način, svakako svratite u Jing Yuan Teahouse & Bistro, koji se nalazi na adresi Stare Gajnice 13 i uživajte u ritualu kakav ne možete doživjeti na baš ni jednom drugom mjestu u gradu. Cijelu priču o čajani pročitajte ovdje.

image
Berislava Picek/Cropix

NAJPOPULARNIJA ADRESA

Među najpopularnije adrese na kojima se nude čajevi u rinfuzi svakako ubrajamo superpopularnu Harissu. Pronaći ih možete na nekoliko adresa u gradu, a upravo kod njih pronaći ćete voćne i biljne mješavine koje bi se mogle svidjeti čak i onima koji inače izbjegavaju čaj. Pored klasika, samo neki od naših voćnih favorita su Cool Mint, Berry Fig, Paprena metvica i Strawberry Mint. Osim čaja, u ponudi imaju i velik izbor začina. Sve proizvode možete naručiti i putem njihovog web shopa.

image
Unsplash

PO ČAJ U ILICU

U zagrebačkoj Ilici na broju 14 već nekoliko godina nalazi se Kuća zelenog čaja. Osim zelenog, kako im i samo ime govori, nude i voćne, rooibos čajeve, crne i bijele, a cijelu ponudu možete provjeriti i na njihovim službenim stranicama. Uz čajeve, u Kući zelenog čaja možete kupiti i pribor za čaj, posuđe, boce, doze i šalice, a sve zajedno naručiti možete i putem njihovog web shopa.

ČOKOLADA I ČAJ

Čajeve ponekad kupujemo i u La Chocolate trgovini i CHAI čajoteci, koja se nalazi u samom centru, u Masarykovoj ulici na broju 1. Tamo će također, vjerujemo, svatko pronaći nešto za sebe, a osim klasika i voćnih mješavina, na ovom mjestu možete kupiti i matcha čaj te mate čaj. Kad ste već tu, provjerite i njihovu ponudu čokolade. Svi proizvodi dostupni su i putem web shopa.

image
Unsplash

ČAJEVI ZA POKLON

Osim alkohola, slatkih i slanih zalogaja i začina, u kofer. trgovini u zagrebačkoj Mesničkoj ulici, kupiti možete i različite, unaprijed pakirane mješavine čajeva. Dolaze u nekoliko okusa i u pakiranjima od 70 grama i mogu biti dobar poklon najvećim ljubiteljima čaja u vašoj ekipi. Cijena jednog čaja kreće se uglavnom između 5 i 6 eura, ovisno o sastavu, a nude i pakete sa šalicama, infuzorom za čaj i sličnim dodacima. Čajeve iz kofera. također možete naručiti putem web shopa.

image
Pexels
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:01