LJETNI KLASIK

Gdje u Zagrebu pojesti tanjur dobre punjene paprike? Donosimo popis sa 7 provjerenih adresa

 Kod Pere Facebook/
Ako je punjena paprika i vaše omiljeno jelo i u vječnoj ste potrazi za dobrim gablecom, ovaj popis mogao bi vam biti itekako koristan

Ovih dana temperature su napokon pale i vrijeme je za tanjur stvarno dobre punjene paprike. Zbija je malo stvari koje mogu nadmašiti dobro začinjeno, ne previše zbijeno i još uvijek sočno meso upakirano u aromatične ljetne paprike, a zatim dugo kuhano u bogatom domaćem umaku od rajčice i upravo se zato posebno veselimo kada na provjerenim adresama naletimo na još jedan dobar primjerak omiljenog klasika. Kako bismo i vama olakšali odabir mjesta za ručak usred radnog tjedna, izdvojili smo nekoliko adresa na kojima se jede dobra hrana i odlazak na koja će biti dobra ideja i ako ste u potrazi za omiljenim ljetnim specijalitetom.

Dobro je dodati kako je punjena paprika uglavnom dio dnevnih menija u većem dijelu ovih restorana pa svakako prije odlaska provjerite na društvenim mrežama ili pozivom na broj telefona restorana što se toga dana nudi, kako ne biste ostali razočarani.

image
Marko Miščević/cropix/

RUČAK U CENTRU

Tražite li mjesto za ručak u centru Zagreba i baš ste raspoloženi za tanjur dobre punjene paprike, provjereni odabir uvijek će biti Ficlek. Punjenu papriku ljeti drže u stalnoj ponudi, u porciji dolaze dvije punjene paprike i pire krumpir i dovoljno je velika čak i za one jako gladne.

image
Gostionica Ficlek Facebook/

Nađete li se usred dana u samom centru grada, napravite koji korak prema Petrinjskoj i sjednite na prostranu terasu gostionice Purger. Ovdje možete pojesti pravi zagrebački ručak, koji uključuje pečenja, patku s mlincima, dobar pohanac s prilozima po želji, ali i tanjur punjene paprike. Terasa je skrivena u vrtu restorana, cijene pristupačne, osoblje ugodno, a porcije dovoljno velike.

Ekipa iz Marketa ne prestaje s iznenađenjima pa tako ove godine u njihovom lokalu u Gundulićevoj ulici možete pojesti dekonstrukciju punjene paprike, jelo u kojem odvojeno poslužuju ćufte i pečene paprike, a na vrh dodaju prženu kadulju koja dodatno podiže cijeli tanjur. Klasičari, pak, u nedavno otvorenom Marketu2 u Tomašićevoj mogu naručiti dobro poznatu varijantu u sklopu dnevnog menija. Sve što smo u Marketu do sada isprobali bilo je ukusno i prilično zasitno pa tako niti s punjenom paprikom ovdje ne možete previše pogriješiti.

image

market punjena paprika

Još jedan dobar izbor u centru grada bit će Kod Pere. Nakon penjanja Schlosserovim stubama, njihova punjena paprika doći će kao najljepša nagrada. Na meniju je najčešće srijedom, a ako ne uspijete uhvatiti punjene paprike, dobra alternativa bit će i ćufte s pireom.

image
Kod Pere Facebook/

GABLEC KOJI NE PROPUŠTAMO
Jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta za gablec svakako je i restoran Kod Vinka, smješten nedaleko Trga Francuske Republike i Zapadnog kolodvora. Poznati su po ponudi domaće hrane u kojoj gosti mogu uživati radnim danom, a osim jela poput jetrica i pečenja, ovdje možete pojesti i tanjur punjene paprike s pire krumpirom. Nude i odlične štrudle od jabuka pa svakako ostavite mjesta i za desert.

Popularna pivnica i pivovara Mlinarica vikendom je uvijek puna, a kako su ovdje poznati i po dnevnim gablecima, na Ksaver se gotovo uvijek zaputimo preko tjedna. I tu nema greške. Zimi se u Mlinarici uživa u dobrim krvavicama, dok smo ljeti raspoloženi za tripice, bečki i, naravno, punjene paprike. U kombinaciji s pire krumpirom u Mlinarici će vas ovaj ljetni klasik koštati tek 47 kuna, što je itekako poštena cijena za dobar, zasitan gablec.

image
Pivnica I Pivovara Mlinarica Facebook/

NA RUČAK U MAKSIMIR

Ekipa iz Ježeve kućice na Maksimiru u nekoliko nas je navrata osvojila sočnim, slasnim pečenjima, a ako vam se teletina ili patka s mlincima čine ipak malo previše za gablec usred radnog dana, svakako zavirite na njihovu ploču gdje svakog dana objavljuju dnevnu ponudu. Među jelima kao što su različite domaće juhe, lazanje s tunom, juneća koljenica i pohana grdobina, u ponudi Ježeve kućice povremeno se nađe i punjena paprika s pire krumpirom. Posljednji puta kada smo naišli na takav dan, cijena porcije bila je 70 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 10:00