Njam!

Jedan hrvatski burger uvršten je među najbolje na svijetu: Probali smo ga i otkrili njegovu tajnu

 Vanesa Pandzic/Cropix
Kuhar nam ga je pripremio na licu mjesta, a kad smo ga konačno zagrizli, nismo ostali razočarani!

Znate li koja su jela među tri najpopularnijih na svijetu? Prema Taste Atlasu, to su pizza, sushi i burger. Iako je ukus u hrani osobna stvar svakog od nas, malo tko može odoljeti sočnom burgeru, bilo da je napravljen od klasičnog junećeg mesa ili vegetarijanskih i veganskih opcija. U njemu uživaju sve generacije i vrlo je čest odabir za partyje pa i nešto ozbiljnija događaja u obliku manjih, simpatičnih zalogaja.

No, što to čini dobar burger? Neki bi rekli meso, drugi umak, treći pecivo. Da bismo saznali tko je u pravu, odlučili smo posjetiti restoran Submarine, čiji je burger uvršten među 50 najboljih na svijetu prema izboru Big7 portala. Odmah smo zavirili tamo gdje nastaje sva magija, u kuhinju, gdje nas je dočekao kuhar Milan kako bi nam pripremio njihov najpopularniji burger - Smokehouse.

Dok je pripremao sastojke za burger, Milan nam je otkrio je da iza slasnih Submarine okusa stoje prije svega kvalitetni sastojci koje nabavljaju od domaćih proizvođača. Većina sirovina je iz lokalnog uzgoja i to bez aditiva. Prepoznatljiva junetina stiže s hrvatskih farmi, povrće dolazi s plodnih slavonskih oranica, dok sireve proizvode domaće mljekarnice. Naravno, ne smijemo zaboraviti alfu i omegu Submarine burgera – pecivo koje prema tajnoj recepturi izrađuje pekar iz okolice Zagreba.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Submarine je do danas izrastao u snažan domaći brend, a djeluje na čak 17 lokacija diljem Hrvatske. U njemu trenutno radi 200 zaposlenika raspoređeno u 11 zagrebačkih restorana, tri restorana u Splitu, dva u Rijeci te jednom restoranu u Zadru, a planiraju se proširiti i na nove lokacije u Rovinju, Puli, Dubrovniku i Opatiji. Osim u Hrvatskoj, ljubitelji burgera mogu uživati u Submarine okusima i van granica Lijepe naše, točnije u Rumunjskoj. Uz tri restorana u Bukureštu, za otvorenje u 2023. godini u najavi su još tri restorana u Rumunjskoj te dva u Češkoj.

Submarineova krilatica nije bez razloga "Submarine su ljudi". Oni su ključni dio uspješnog poslovanja Submarinea te svaki član tima može napredovati ako ima želju, volju i ambiciju. Submarine pomno sluša prijedloge i zamisli svojih zaposlenika te tako osigurava njihovo zadovoljstvo, što posljedično utječe i na zadovoljstvo kupaca.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Dok je revno i profesionalno slagao burger, Milan je posegnuo za još jednim važnim sastojkom koji mu daje vlastiti identitet i osobnost. Riječ je o posebnim umacima koje ekipa Submarinea priprema sama, no što sve ide u njih nije nam mogao otkriti jer „male tajne velikih majstora“ moraju ostati sakrivene.

I na kraju, nezamislivo nam je burger jesti bez krumpirića koji se specijalno za Submarine ručno režu i također nabavljaju iz domaće proizvodnje. Najpopularniji su Truffle Grana Padano krumpirići u kombinaciji s kremom od istarskog tartufa i listićima prepoznatljivog talijanskog sira. Spoj za 10!

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Submarinea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:13