GDJE NAKON POSLA?

Kokteli ne moraju biti skupi, Zagreb ima par dobrih mjesta gdje ćete za 40-ak kuna baš uživati

Sastavili smo vodič koji bi vam mogao koristiti planirate li ovaj vikend provesti s ekipom ispijajući koktele

Vikend je pred vratima, vrijeme je da zaboravite na posao, odmaknete se od loših vijesti barem na trenutak i opustite se uz čašicu razgovora s najdražom vam ekipom. Kako se ovih dana ne biste mučili s odabirom mjesta za druženje, sastavili smo mali vodič koji bi vam itekako mogao koristiti petkom navečer. Obišli smo nekoliko zagrebačkih adresa s dobrim koktelima, a u nastavku donosimo preporuke.

PEACHES&CREAM BAR

Peaches&Cream bar nalazi se u blizi trešnjevačke tržnice, na adresi Krapinska 8, a zajedničkim su ga snagama sredinom prošle godine otvorili Dominik Bečvardi i Mišel Posavac pa u vrlo kratkom vremenu postali jedan od omiljenih zagrebačkih koktel barova uopće. Kako su nam rekli u jednom od razgovora nakon otvaranja, cilj im je ponuditi koktele po pristupačnim cijenama i omogućiti ljudima da uživaju u opuštenoj atmosferi, jednostavnim i ukusnim, ali istovremeno zanimljivim koktelima. U Peaches&Cream bar svratili smo u nekoliko navrata i baš nikada se nismo razočarali.

Više informacija potražite na njihovim društvenim mrežama.

Adresa: Krapinska ulica 8

image
Marko Miscevic/Cropix/

ROOTS

Nađete li se u centru grada u potrazi za slobodnim stolom i dobrim koktelima, svakako svratite u Roots u Tomićevoj ulici. Osim pogleda na uspinjaču, ovdje nude i sjajne koktele, a poznati su i po inovativnim nazivima. Najbolje od svega, svidi li vam se atmosfera u Rootsu, već idućeg jutra ovdje možete svratiti na zdraviji doručak ili brunch. Novitete često objavljuju i na svom Instagram profilu pa ih svakako zapratite u slučaju da piće volite odabrati i prije samog dolaska u lokal.

Adresa: Tomićeva ulica 5

LANDSKY

Godinama među popularnijim adresama kada su u pitanju alkoholna pića, Landsky je jedno od onih mjesta s kojim naprosto ne možete pogriješiti. Ovdje tako zalaze oni koji cijene stvarno dobar koktel i najčešće bježe od preskupih i preslatkih napitaka, no isto tako vjerujemo kako će u Landskyju baš svatko pronaći nešto za sebe. Među probranim koktelima, naime, nude i klasike kao što su Paloma, Negroni, Moscow Mule i svježa Pina Colada. Cijene koktela ovdje počinju od 40-ak kuna. Za više informacija, Landsky zapratite na društvenim mrežama, a cjenik možete pronaći i na njihovoj službenoj stranici.

P.S. Zanimljivo je spomenuti i kako je sam bar ime dobio po Pauli Landsky, inače prvoj hrvatskoj tramvajskoj kondukterki.

Adresa: Ozaljska ulica 146

image
Ivana Nobilo/Cropix

BLEND BAR

Kada smo u Blend Baru nedavno popili sjajan Amaretto Sour, odlučili smo kako je to svakako jedno od onih mjesta na koja želimo svraćati češće. Osim tri barmena koji, svaki na svoj način, ovdje pripremaju odlične koktele, u Blend Baru je atmosfera uvijek opuštena, a cijene nisu pretjerano visoke. U slučaju da dolazite u većem društvu, jedini minus mogao bi biti manji prostor pa je rezervacija svakako poželjna. Sve dodatne informacije potražite na njihovim društvenim mrežama.

Adresa: Gundulićeva ulica 33

image
@blend.bar_ Instagram/

SWANKY MONKEY

Jedno od onih mjesta koja nam na spomen koktela prva padaju na pamet, svakako je i Swanky Monkey Garden na zagrebačkoj Ilici. Ljeti se kokteli ovdje ispijaju u čudesnom zelenilu, a zimi u simpatično uređenom ambijentu koji može biti dobra ideja za opušteno druženje s ekipom, ali i večer uz koktele u dvoje. Što sve nude, pogledajte na njihovom Instagram profilu.

Dodatan plus je i SOI Fusion, popularni zagrebački restoran koji se nalazi u sklopu Swanky Monkey Gardena i koji je uvijek dobar odabir ako usred večeri ogladnite i zaželite se dobre azijske hrane.

Adresa: Ilica 50

image
@swanky_monkey_garden Instagram/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:30