GDJE NA BURGER?

Od Sigeta do centra, na ovih 5 mjesta nude najbolje burgere u gradu, čak i veganske varijante

Izdvojili smo nekoliko adresa na koje se uvijek vraćamo kada nam se jede stvarno dobar, sočan burger

Dobro znamo kako je kvalitetnom, sočnom burgeru zbilja teško odoljeti, a kroz godine testiranja po različitim lokalima, uspjeli smo pronaći mjesta koja nas baš nikada nisu razočarala. Sastavili smo zato popis redakcijskih favorita na kojem će svatko pronaći nešto za sebe, od Sigeta do centra, od sočnih mesnih sendviča do veganskih varijanti koje su nas osvojile na prvi zalogaj. Potražite ih u nastavku.

BURGERAJ
Adresa: Preradovićeva 13

Kada pomislimo na stvarno dobar burger u Zagrebu, prvi nam na pamet pada Burgeraj. Sočni, slasni burgeri koji se tope u ustima u kombinaciji s ručno rezanim okruglim krumpirićima najveći su favorit u našoj redakciji. Najčešće se okrećemo njihovom klasičnom Hambiju, ali dobra opcija uvijek je i Bacon Cheese. Nude još i odličan Onion Jam s džemom od luka, acetom balsamicom i medom, Pepper Jam s domaćom salsom od slatkih i ljutih papričica te zasitni Tamari mushroom s tamari soja umakom i shiitake gljivama. Jedini nedostatak je veličina njihovih klasika, no cijene su, čak i nakon poskupljenja, više nego poštene za dobiveno pa preporučujemo da odmah naručite duplu porciju. Također, s obzirom na to da je sam lokal manji i ima tek nekoliko stolova te nema terasu, moguće je da ćete na svoj burger čekati malo dulje.

U Burgeraj možete svratiti od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 21 sat te petkom i subotom od 12 do 22 sata.

image
Burgeraj Facebook/

BURGER BAR

Adresa: Zavrtnica 17 i Avenija Dubrovnik 15ZV

Oba lokala Burger Bara, onaj na Zavrtnici i onaj na zagrebačkom Velesajmu, radnim danima često su puna, što je već samo za sebe dovoljan dokaz da se ovdje uživa u odličnim burgerima. Isprobali smo ih u nekoliko varijanti i nikada se nismo razočarali, a pamtimo i njihov Prime Bacon Butter burger zbog kojeg su posjetitelji Burger festivala 2019. godine strpljivo čekali u redovima. Cijene u Burger baru su pristojne pa ćete tako za sočan sendvič izdvojiti oko 60-ak kuna. Uz burger dobiju se i klasični krumpirići. Burger bar je također jedan od favorita kada su u pitanju burgeri iz dostave, a na dostavnim servisima često nude i popuste.

Otvoreni su svakog dana od 10 sati do ponoći, osim u nedjelju.

image
Privatna Arhiva/

PAPA'S BURGER BAR
Adresa: Tuškanac 1

Uz pogled na Tuškanac, u Papa'su već godinama uživamo i u dobrim burgerima. Osim klasičnih junećih, nude i pileći te vege burger, a sve koje smo do sada isprobali bili su sočni i zbilja bogati dodacima. Naš favorit je "Chicago Tate" što je presočna kombinacija pečene slatke paprike, masnog i kremastog kajmaka, karameliziranog luka i pljeskavice. Cijene burgera ovdje se kreću oko 50-ak kuna, što je za dobiveno prilično poštena cijena. Nađete li se u društvu onih koji za ručak radije biraju zdravije opcije, u Papa'su je dobar odabir i prilično zasitna Cezar salata.

Papa's je otvoren svakog dana od 10 sati do 22.30, a nedjeljom od 10 do 22 sata.

image
Papasbarzg Instagram/

KSS BURGER ONE
Adresa: Froudeova ulica 7

Jedan od favorita naše redakcije je i kiosk s burgerima KSS Burger One, poznatog domaćeg repera Renata Đošića Renmana. Smješten je u Sigetu i nudi tek nekoliko varijanti pomno pripremljenih burgera, od klasika, preko cheeseburgera, do Chickena i Countryja. Burgeri u KSS-u koštaju između 40 i 50 kuna, a u porciji se dobiju i krumpirići.

Kiosk je otvoren od ponedjeljka do subote od 10 do 22 sata.

image
Ustupljena Fotografija/

ZA ONE KOJI IZBJEGAVAJU MESO

Tražite li pak dobar vege burger iz dostave, odlična opcija bit će Plant Punk. Nedavno smo isprobali njihov Plant Punk burger i već na prvi zalogaj osvojilo nas je mekano pecivo u kombinaciji s povrtnom pljeskavicom, avokadom i povrćem. Burger je velik, na dodacima se ne štedi i taman je dovoljan da vas zasiti usred dana. Dodatan plus svakako su i česte promotivne ponude u sklopu kojih burger možete naručiti i po akcijskim cijenama putem dostavnih servisa.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:09