Kalendar događanja

Šalabahter za gastro festivale: ružičasta vina, ulična hrana, oda otoku, zaboravljena kuhinja i Vinistra

 Bavarin
Na svim stranama Lijepe naše možete se tijekom narednog mjeseca dobro zabaviti uz čašu vina ili piva i dobar zalogaj

Krenula je sezona domaćih gastronomskih festivala svih vrsta i oblika pa nam je kalendar već tijekom svibnja krcat zanimljivim događanjima koja će privući sve obožavatelje dobre hrane i finih pića. Svi koji se žele dobro zabaviti, najesti i opustiti mogu naći nešto za sebe na potezu od Zagreba do Dubrovnika, uz kratak predah u Istri!

Ipak, ne morate na sve dobre stvari čekati do svibnja. Danas se održava Pink Day -festival ružičastih vina u zagrebačkoj Laubi, a više o tome pisali smo ovdje.

ŠTO SE ZBIVA TIJEKOM SVIBNJA?

ZADAR STREET FOOD FESTIVAL - ZADAR

Od 28.4. do 7.5. - Puntamika

Poveznica na događanje

Na petom proljetnom izdanju ovog uličnog gastronomskog festivala, osim u glazbenom programu, posjetitelji će moći uživati i u ponudi ulične hrane iz mora i s roštilja, ali i asian fusion, dok će gosti osim klasične ponude pića moći uživati i u koktelima te vina iz zadarskog područja.

image
Zadar Street Food Festival
image
Zadar Street Food Festival

KORČULANSKE PJATANCE - KORČULA

Od 5.5. do 7.5. - grad Korčula

Poveznica na događanje

Ako se početkom svibnja nađete na Korčuli (a radi ovog događanja vrijedi do nje i potegnuti), moći ćete uživati u jedinstvenom ambijentu grada Korčule uz vrhunska autohtona lokalna vina i brojna gastronomska ostvarenja. Događanje nudi tematske vinske večeri, eno i gastro radionice te predavanja.

image
Korčulanske Pjatance

BAVARIN - DUBROVNIK I TROGIR

Od 5.5. do 14.5. - Lazareti, Dubrovnik

Od 19.5. do 29.5. - Iza Kule, Trogir

Poveznica na događanje

Na festivalu Bavarin u Dubrovniku (a zatim i u Trogiru krajem svibnja), moći ćete uživati u uličnim inačicama tradicionalne hrane, kao i kulinarskom showu, vinskoj prezentaciji, slastičarskim radionicama, natjecanju u pripremi rozate i drugim gastronomskim sadržajima uz popratni zabavni program.

image
Bavarin

VINISTRA - POREČ

Od 5.5. do 7.5. - dvorana Žatika

Poveznica na događanje

U dvorani Žatika u Poreču u svibnju se održava 29. izdanje Vinistre, međunarodne izložbe vina i vinarske opreme na kojoj sudjeluje više od 100 izlagača. Manifestacija traje tri dana, tijekom kojih će ljubitelji vina moći u uživati u brojnim nagrađenim vinskim ostvarenjima.

image
TZ Poreč

HOMBRE - OSIJEK

27.5. - Streljana Pampas

Poveznica na događanje

Homebrew Festival Osijek HOMBRE je pivski festival kućnih pivara koji se odvija već četvrtu godinu zaredom. Ove godine predstavit će se preko 70 pivara s isto toliko stilova piva, a sve to iz kućne radinosti. Nudi se kušanje piva, razgovor o pivu i tehnikama proizvodnje, uz obaveznu uličnu hranu i zabavni program.

image
Panonski Pivarski Sindikat
image
Panonski Pivarski Sindikat

FOOD TRUCK FESTIVAL - ZAGREB

Od 31.5. do 18.6. - Jarunsko jezero

Poveznica na događanje

Na Jarunsko jezero pored kluba Aquarius ponovno stiže popularni festival na kotačima Food Truck Festival. Na brojnim kućicama Zagrepčani će i ove godine moći uživati u specijalitetima ulične kuhinje, a organizatori se uvijek pobrinu i za zabavni program za sve dobne skupine.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Food Truck Festival Facebook

4. WINE, OLIVE & HERITAGE FESTIVAL - HVAR

Od 25.5. do 28.5. - Trg Tome Gamulina u Jelsi

Poveznica na događanje

Po četvrti put u Jelsi na otoku Hvaru održava se manifestacija namijenjena domaćim i stranim turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma “mediteranske prehrane”. Osim vina lokalnih vinarija, svi će posjetitelji moći kušati i brojne otočke proizvode.

image
TZ Jelsa
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:06