Majčin dan je pred vratima, a vi još ne znate gdje izvesti ženu koja vas je naučila sve — od vezanja tenisica do preživljavanja prekida? Nema panike. Bilo da vaša majka voli klasičnu ili francusku kuhinju ili, pak, nešto totalno drugačije, pripremili smo vodič kroz restorane u kojima će se osjećati posebno — i sito. Jer ako netko to zaslužuje, onda su to svakako mame.
GDJE U SPLITU? ZRNO SOLI
Povodom Majčina dana, restoran Zrno Soli priprema posebnu ponudu za sve koji žele taj dan provesti u ugodnom ambijentu uz dobru hranu i drage osobe. Goste očekuje piće dobrodošlice, rezervirana posebna mjesta te 20 posto popusta na à la carte jelovnik. Iz restorana poručuju kako žele potaknuti stvaranje lijepih uspomena kroz zajedničke trenutke za obiteljskim stolom, a za rezervacije su dostupni putem telefona.
PREPORUKA NA MURTERU: KONOBA BOBA
Konoba Boba na Murteru pridružuje se obilježavanju Majčinog dana gestom pažnje za sve mame. U znak zahvalnosti za njihovu predanost i snagu, sve posjetiteljice će toga dana dobiti čašu šampanjca na račun kuće. Iz Bobe poručuju kako žele svojim gošćama omogućiti trenutak opuštanja, mira i uživanja – u autentičnom ambijentu, uz vrhunsku uslugu i dašak stila.
ZAGREBAČKI ZICER: MALI BAR
S Malim barom ne možete pogriješiti. Ako želite igrati na sigurno, ovo je mjesto s ugodnim ambijentom i uvijek finom hranom. Rezervacija je obavezna i nemojte ni pokušavati doći ‘naslijepo‘, to je jedina stvar o kojoj ćete trebati promisliti malo ranije. Atmosfera je ovdje uvijek topla, o hrani se promišlja na drugačiji, inovativan način i baš svaki put kada svratimo, znamo da nećemo izaći razočarani.
KADA ŽELITE DA OSJEĆA POSEBNO
Odličnom opcijom za ručak ili večeru s majkom čini nam se i zagrebački hotel Esplanade, i to njihov Le Bistro. Atmosfera je ovdje nešto opuštenija nego u Zinfandelsu, hrana je ukusna i porcije su poštene, a usluga je uvijek na razini i teško da ćete, ako ovdje rezervirate stol za nedjeljni ručak ili večeru, pogriješiti. Topla preporuka ovdje su tatarski i štrukli.
PRVO NA TRŽNICU PA NA RUČAK
Dobra opcija za ručak s majkom bit će i bistro Pod Zidom kod zagrebačke tržnice Dolac. Najprije je odvedite u nabavku, napunite vrećice pa se opustite uz uvijek dobru hranu ovog popularnog mjesta. Bez ozbira jeste li više ljubitelj mesnih, ribljih ili vegetarijanskih jela, na meniju Pod Zidom, sigurni smo, pronaći ćete nešto za sebe.
ZA MALO DRUGAČIJE ISKUSTVO: SOPAL
Sopal koji se nalazi u najužem centru Zagreba i dalje čvrsto stoji iza svoje egide ‘fun dining‘. Živ je to i energičan mali restoran bistrološke orijentacije pod palicom Katarine Vrenc, koja mu donosi drugačiju, kreativnu energiju i čini Sopalove tanjure još zabavnijima. Njihova jela, premda mala, idealna su za dijeljenje zbog čega je ovo mjesto idealno u kojemu ćete s mamom uživati u top zalogajima. Sopal je mjesto za sve one koji od večere uvijek očekuju posebno iskustvo.
FRANCUSKI KLASICI: BISTRO 96
Chef zagrebačkog restorana Noel, Mario Mandarić, u suradnji s kolegama Nikolom i Oliverom Ljubojevićem, otvorio je restoran čije intimno okruženje, zanimljiva francuska jela i prihvatljivije cijene će svakako biti jedan od poziva za gastro druženje. Restoran se, kako mu i ime govori, nalazi na adresi Maksimirska cesta 96 i meni se uglavnom temelji na francuskim klasicima, kojih u ponudi zagrebačkih restorana inače nedostaje. Ovdje tako možete naručiti biftek tartar, souffle od sira, rižoto s puževima i zapečenu juhu od luka, zatim pačja prsa, Tournedos Rossini, file jelena, dagnje s krumpirićima, crème brûlée, čokoladni mousse i tarte tatin sa chantilly kremom. Cijene se kreću od 8 do 21 eura za predjelo, od 21 do 32 eura za glavna jela te od 6 do 10 eura za deserte.
Osim u Zagrebu, Bistro 96 odnedavno se nalazi i u Rovinju, pa ako vam je ta adresa bliža, razmislite o toj opciji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....