PRIJEDLOZI ZA VIKEND

Skriveni pizza biseri u Hrvatskoj: Za ova mjesta do sada možda niste čuli...

Donosimo listu manje poznatih pizzerija u kojima smo jeli dobre pizze i u kojima ćete, vjerujemo, uvijek naći slobodan stol

Za vikend najavljuju kišu što, iako tako zvuči, ne mora biti loša vijest. Slobodne dane možda ne možete iskoristiti za izlet u prirodu, ali svakako možete za odlazak u restoran. Ovog vikenda dobra ideja tako bi mogla biti počastiti se dobrom pizzom, a s obzirom na to da smo listu najboljih već u nekoliko navrata objavili, danas vam otkrivamo nekoliko manje poznatih mjesta za koje do sada možda niste čuli, a nude više nego odličnu pizzu. Obišli smo zemlju i izdvajamo favorite.

image
Tenor/

ZAGREBAČKI SKRIVENI BISER

Osim već poznatih pizzerija kao što su Frankos, Basta i Public, Zagreb skriva još nekoliko adresa s odličnom pizzom za koja biste svakako trebali čuti. Jedan od favorita u posljednje vrijeme je i pizzerija Tocarre. Nalazi se na adresi Vukomerec 36 i nudi pizze koje predstavljaju 12 talijanskih regija, ali i sedam varijanti koje predstavljaju hrvatske regije. Birati tako možete između, primjerice, baranjske pizze s pečenom paprikom i kulenom, ličke s janjetinom i zagorske s vrganjima ili, pak, pizze koju nazivaju Emilia-Romagna i rade je s mozzarellom fior di late, pršutom i kremom od acetta balsamica te pizze Piemonte s bresaolom. Također, za klasičare tu su i margherita, capricciosa, prosciutto cotto i funghi pizza. Detalje možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

image
Toccare Facebook/

GDJE NA PIZZU U ČAKOVCU?

Zaputite li se, pak, ovog vikenda u Čakovec, dobru pizzu pojest ćete u restoranu Boccone. Nude napoletanu u nekoliko varijanti, ali naš favorit ovdje uvijek je klasična margherita. Također, iako su im pizze jača strana, nude i tjesteninu te burgere, a ovdje možete svratiti i na malo drugačije deserte. Boccone se nalazi na adresi Tomaša Goričanca 1, u Jug Mallu. Više informacija potražite ovdje.

image
Restoran & Bar Boccone Facebook/

GORSKI KOTAR I PIZZA S DIVLJAČI

Lika je poznata po pizzeriji Ruspante, a Gorski kotar ima pizzeriju Furman. Nalazi se u mjestu Vrata i kada siđete s autoceste, do Furmana će vam trebati tek nekoliko minuta. Pizzu peku u krušnoj peći, a posebno je zanimljivo i da klasičnim nadjevima ovdje možete dodati i meso divljači te druge lokalne specijalitete. Pizzerija Furman nalazi se na adresi Vrata 46a.

NA PIZZU U VARAŽDINSKE TOPLICE

Kako smo pisali nedavno, izlet u Varaždinske Toplice u svako je doba godine itekako dobra ideja. Ovdje dovedite cijelu obitelj, prošećite centrom i uživajte u zelenilu, a zatim se na ručak zaputite u Pizzeriju Bernarda. Nude pizzu u stilu napoletana i jedna je od boljih koje smo u posljednje vrijeme imali prilike kušati. Cijelu priču pročitajte ovdje.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

HIT IZ LABINA

Kada pomislimo na pizzu u Labinu, na pamet nam najprije pada pizzerija Rumore, o kojoj smo već pisali. No, na samom Titovom trgu nalazi se još jedno mjesto s odličnim pizzama. U pitanju je pizzerija Napoli, gdje možete pojesti odličnu napoletanu u nekoliko uzbudljivih varijanti. Naš favorit je pizza s pestom od pistacija, mozzarellom di Buffalom i mortadelom, a dobra opcija bit će i pizze s podlogom od žute rajčice, s istarskom kobasicom i inćunima. Osim pizze, nude i tjesteninu s 4 vrste sira, zatim domaću tjesteninu s goveđim gulašem, zapečene njoke s gljivama i gamberima, fuže s tartufima i pljukance s lososom, a tu su i njihova jela s roštilja. Više informacija potražite na njihovoj Facebook stranici.

image
Pizzeria Napoli Facebook/

PIZZA NA METAR NA KRKU

Nađete li se ovog vikenda na Krku, preporučujemo ručak u konobi i pizzeriji Ivinčić. Nalazi se na adresi Skrpčići 45a i ovdje smo, među ostalim, jeli vrlo dobru pizzu na metar. Peku je u krušnoj peći i dobra je opcija ako na ručak ili večeru dolazite u malo većem društvu. Osim pizza, ovdje nude i marende pa će tako, vjerujemo, kod Ivinčića svatko pronaći nešto za sebe.

image
Luka Tabako/facebook/

ITALIJA U OSIJEKU

Osim odnedavno otvorene i već od starta prilično popularne Pepe‘s pizzerije u Osijeku, dobru preporuku svakako zaslužuje i pizzerija Ventidue. Koriste kvalitetne talijanske sastojke, njihove su pizze zasitne, a naručite li pizzu napravljenu u stilu palla romana, vrlo lako je možete podijeliti te tako isprobati više kombinacija. Nude i pizze u stilu napoletane i romane, ali i bezglutensku varijantu. Osim pizze, nude i tjesteninu, salate i mesna jela. Pizzerija Ventidue nalazi se na adresi ulica Stjepana Radića 22. Više informacija potražite na njihovoj službenoj stranici.

image
Ventidue Facebook/

SPLITSKI FAVORITI

Kada govorimo o Splitu, ne možemo ne spomenuti Bokamorru i Bastu, no u pitanju su ljubiteljima pizze već ionako poznata mjesta. Vodeći se tekstom Slobodne Dalmacije, u kojem je ekipa ocjenjivala najbolje pizzerije u gradu, ovdje ćemo vas prepustiti u njihove ruke pa vam, uz pobrojane, preporučiti još i Bakru i Galiju. Na kraju, na nekim od ovih mjesta jest ćete dobru pizzu po pristupačnoj cijeni, neka će vas iznenaditi tijestom, neka nadjevima, ali iz niti jednog od navedenih lokala, vjerujemo, nećete izaći gladni. Sve detalje potražite ovdje.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:31