KLASICI KOJE VOLIMO

Šmekeraj u novim ljetnim kreacijama: Četiri klasika od dnevno svježe tjestenine koje morate probati

Odsad u Šmekeraj by Gastronomadi na Savskoj cesti, osim po njihov popularni panuozzo, možete i po četiri klasika od dnevno svježe tjestenine

Na Savskoj cesti broj 95 ekipa iz "Šmekeraj by Gastronomadi", usprkos visokim temperaturama i sve praznijem gradu, ne miruje. Tako su upravo u ponudu uvrstili i nova četiri jela na bazi svježih tjestenina. Naravno, kao i uvijek, nešto posebnija nego što se može pronaći u sličnim ponudama Zagreba. Svoj su novi izbor nazvali – Četiri klasika, jer se doista i radi o promišljenom izboru četiri umaka koji su, barem po nazivu, svakom ljubitelju tjestenina itekako poznati.

image

Šmekeraj Putanesca

Privatna Arhiva
image

Šmekeraj Žgvacet

Privatna Arhiva

Tu je tako njihov Pesto od svježeg bosiljka, granna padana, špinata i prženih badema, potom Putanesca od slanih inćuna, kapara, maslina i peperoncina, Ragu Bolognese koji rade od tri vrste mesa - svinjskog, telećeg i junećeg - te krčkaju čak 6 sati, i na kraju četvrti umak - Žgvacet od kokoši, tipični istarski šug na bazi piletine, luka i crvenog vina.

image

Šmekeraj Bologneze

Privatna Arhiva
image

Šmekeraj Pesto

Privatna Arhiva

Tijesto pak možete birati – uobičajeno su u ponudi tagliatelle, šurlice i biguli, no kako se radi o svježoj tjestenini, moguće je da će tog dana kada navratite ili naručite u ponudi biti i nešto drugo.

Gledajući dublje u recepture, ponovo se potvrđuje da ni ovdje kod Gastronomada nema kompromisa - i dalje tako u pripremi između ostalog koriste i vrhunski granna padano kao i isključivo ekstra djevičanska maslinova ulja.

Cijene su u skladu s visinom ponude, a počinju od 9,70 € po porciji u kojoj se nalazi 150 grama tjestenine, a umaka pak koliko treba… to je, primjerice, u slučaju ragua bolognese čak 250 grama za jednu osobu.

Neobično je jedino da će se tjestenina spravljati tijekom dana od prijepodnevnih 10:30, a nudit će se tog dana sve do isteka zaliha. I tako će biti svaki njihov radni dan do 25. srpnja. Potom planiraju pauzu do konca kolovoza, kada nastavljaju i s novim ciklusom škola kuhanja za početnike te specijalizacija za pizzaiole u Klubu Gastronomada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 14:00