Na Savskoj cesti broj 95 ekipa iz "Šmekeraj by Gastronomadi", usprkos visokim temperaturama i sve praznijem gradu, ne miruje. Tako su upravo u ponudu uvrstili i nova četiri jela na bazi svježih tjestenina. Naravno, kao i uvijek, nešto posebnija nego što se može pronaći u sličnim ponudama Zagreba. Svoj su novi izbor nazvali – Četiri klasika, jer se doista i radi o promišljenom izboru četiri umaka koji su, barem po nazivu, svakom ljubitelju tjestenina itekako poznati.
Tu je tako njihov Pesto od svježeg bosiljka, granna padana, špinata i prženih badema, potom Putanesca od slanih inćuna, kapara, maslina i peperoncina, Ragu Bolognese koji rade od tri vrste mesa - svinjskog, telećeg i junećeg - te krčkaju čak 6 sati, i na kraju četvrti umak - Žgvacet od kokoši, tipični istarski šug na bazi piletine, luka i crvenog vina.
Tijesto pak možete birati – uobičajeno su u ponudi tagliatelle, šurlice i biguli, no kako se radi o svježoj tjestenini, moguće je da će tog dana kada navratite ili naručite u ponudi biti i nešto drugo.
Gledajući dublje u recepture, ponovo se potvrđuje da ni ovdje kod Gastronomada nema kompromisa - i dalje tako u pripremi između ostalog koriste i vrhunski granna padano kao i isključivo ekstra djevičanska maslinova ulja.
Cijene su u skladu s visinom ponude, a počinju od 9,70 € po porciji u kojoj se nalazi 150 grama tjestenine, a umaka pak koliko treba… to je, primjerice, u slučaju ragua bolognese čak 250 grama za jednu osobu.
Neobično je jedino da će se tjestenina spravljati tijekom dana od prijepodnevnih 10:30, a nudit će se tog dana sve do isteka zaliha. I tako će biti svaki njihov radni dan do 25. srpnja. Potom planiraju pauzu do konca kolovoza, kada nastavljaju i s novim ciklusom škola kuhanja za početnike te specijalizacija za pizzaiole u Klubu Gastronomada.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....