Chef "vatrenih"

Tomica Đukić udružio snage s BioManiom! Spremaju sto posto biljnu večeru, a postoji dobar razlog zašto ju ne želimo propustiti

Glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, chef Tomica Đukić u BioManiji će pripremati posebnu 100% biljnu večeru u tri slijeda, uz čašu organskog vina ili čaja...

U četvrtak, 20. studenog u 19 sati, očekuje vas posebna gastronomska večer: Tomica Đukić, nagrađivani i hvaljeni chef te glavni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije, pripremit će 100% plant-based večeru u tri slijeda u Biomaniji. Za ovu prigodu Tomica će koristiti vrhunske organske i biodinamičke namirnice, stvarajući tanjure koji oduševljavaju okusom, mirisom i teksturom.

image

Sto posto plant based restoran BioMania, čija je uspješna priča krenula još 2018. na Braču, prošle godine otvorio je vrata svoje prve franšize na adresi Tkalčićeva 65

Darko Tomas/Cropix

Sama večer započinje kratkim razgovorom s Tomicom, chefom nevjerojatne energije, znanja i iskustva, koji jednako inspirira kao i njegova kuhinja. Dok će atmosferu nadalje obogatiti suptilni zvuci jazza.

Tijekom večere imat ćemo priliku probati niz zanimljivih zalogaja i jela – od krumpir kuglice s pinjolima, kokosovog jogurta s mentom, mikro zelenja i hibiskus kompota, do tartara od aromatiziranih krastavaca. Zatim nas čeka fina krema od pečene kruške sa zvjezdastim anisom i klekovim bobicama, uz domaći kruh sa začinskim biljem. Uz predjelo možete odabrati čašu organskog vina Bolfan ili biodinamičkog vina Pavino.

TOMICA ĐUKIĆ O IZAZOVIMA KUHANJA U RAZLIČITIM KULTURAMA

BIOMANIA NA VRHU TRIPADVISOROVE LISTE NAJBOLJIH VEGANSKIH RESTORANA SVIJETA

U glavnom slijedu uživat ćemo u mille feuille steak-u od cikle, uz kremu od bijelog graha s chimichurrijem, povrtni demi-glace i nježni agro dolce, s malim svijutkom od kruha i baby mrkvicom kuhanom u soku od naranče. Večer će završiti slatko, uz BioMania čokoladnu tortu s lješnjak praline kremom i sirupom od šipka.

image

Još prije šest godina Zagrepčanin Dario Kožul pokrenuo je prvi plant based street food u Hrvatskoj, u kućici na Zlatnom ratu, da bi već godinu dana poslije otvorio i bistro u centru Bola. Od samog početka BioMania se isticala drugačijim pristupom, s naglaskom na održive principe te kvalitetu i okuse jela

Darko Tomas/Cropix

Cijena po osobi iznosi 47 eura, a rezervacije su obavezne na +385 91 9362276.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 21:34