U četvrtak, 20. studenog u 19 sati, očekuje vas posebna gastronomska večer: Tomica Đukić, nagrađivani i hvaljeni chef te glavni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije, pripremit će 100% plant-based večeru u tri slijeda u Biomaniji. Za ovu prigodu Tomica će koristiti vrhunske organske i biodinamičke namirnice, stvarajući tanjure koji oduševljavaju okusom, mirisom i teksturom.
Sama večer započinje kratkim razgovorom s Tomicom, chefom nevjerojatne energije, znanja i iskustva, koji jednako inspirira kao i njegova kuhinja. Dok će atmosferu nadalje obogatiti suptilni zvuci jazza.
Tijekom večere imat ćemo priliku probati niz zanimljivih zalogaja i jela – od krumpir kuglice s pinjolima, kokosovog jogurta s mentom, mikro zelenja i hibiskus kompota, do tartara od aromatiziranih krastavaca. Zatim nas čeka fina krema od pečene kruške sa zvjezdastim anisom i klekovim bobicama, uz domaći kruh sa začinskim biljem. Uz predjelo možete odabrati čašu organskog vina Bolfan ili biodinamičkog vina Pavino.
TOMICA ĐUKIĆ O IZAZOVIMA KUHANJA U RAZLIČITIM KULTURAMA
BIOMANIA NA VRHU TRIPADVISOROVE LISTE NAJBOLJIH VEGANSKIH RESTORANA SVIJETA
U glavnom slijedu uživat ćemo u mille feuille steak-u od cikle, uz kremu od bijelog graha s chimichurrijem, povrtni demi-glace i nježni agro dolce, s malim svijutkom od kruha i baby mrkvicom kuhanom u soku od naranče. Večer će završiti slatko, uz BioMania čokoladnu tortu s lješnjak praline kremom i sirupom od šipka.
Cijena po osobi iznosi 47 eura, a rezervacije su obavezne na +385 91 9362276.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....