DOLCE VITA

Top 5 adresa: Gdje kupiti slasnu mortadelu, mozzarellu, talijansku kavu i slatkiše od pistacija

Na ovih pet adresa možete potražiti sve što vam treba za vrhunski piknik na talijanski način. Nemojte samo zaboraviti na prosecco!

Ako vam na društvenim mrežama stalno iskaču fotografije prekrasne Italije jer su svi vaši prijatelji već ugrabili jeftine avionske karte za Rim, Napulj i obalu Amalfija, a vi ste zapeli na poslu u vrućem Zagrebu, bez brige! To ne znači da samo oni mogu uživati u fantastičnim mirisima i okusima talijanske hrane. Samo se sjetite mortadele koja se topi u ustima, tanko narezane mozzarelle sa svježim rajčicama i bosiljkom odnosno osvježavajuće caprese salate koja je idealna za ljeto, tamne i aromatične bresaole, raznih sireva posluženih uz guste voćne namaze i polivene acetom balsamicom... Cure li vam već sline? Ako da, onda je vrijeme za obilazak provjerenih adresa s talijanskim proizvodima i pripremu piknika na talijanski način! Ovo je naših pet omiljenih adresa u Zagrebu...

Delicatesse O La La

Adresa: Masarykova 21
Radno vrijeme: pon-pet: 9-20 h, sub: 9-19 h
Facebook, Instagram

Ako ste u šetnji gradom, nemojte propustiti ovaj dućančić na potezu od HNK prema Zrinjevcu. Mirisna mortadela s pistacijama ili tartufima, prosciutto Dan Daniele, pecorino romano, asiago, provolone dolce i slični slasni sirevi čekaju vas u dućanu koji nudi proizvode iz susjedne nam Italije. Inače je ovaj dućan i na popularnim dostavnim servisima pa ako ste u gužvi (i u radijusu dostave), svoje omiljene proizvode i tim putem možete naručiti.

Salumeria Mangia

Adresa: Medulićeva ulica 14 i Tomašićeva 1
Ljetno radno vrijeme (do 15. kolovoza): pon-pet: 8-15 h (Medulićeva), 15-21 h (Tomašićeva), sub: 7-15 h (Medulićeva), 8-15 h (Tomašićeva)
Službena stranica, Facebook, Instagram

S dvije adrese u centru Zagreba i Paninotekom u Medulićevoj, Salumeria Mangia je vrlo brzo postala omiljena adresa za sve željne kvalitetnih talijanskih proizvoda. Osim što možete isprobati mortadelu od vepra, obaveznu bresaolu i razne druge specijalitete, spremaju i plate nazvane Delibox koje samo morate pokupiti i spremni ste za uživanje. Kod njih možete kupiti i focacciu, ali i svježu tjesteninu ako biste radije nešto konkretno skuhali. Obje lokacije pružaju mogućnost dostave namirnica preko najpoznatijih dostavnih servisa.

Bonkulović delikatese

Adresa: Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
Radno vrijeme: pon-sub: 9-21 h
Službena stranica, Facebook, Instagram

Jedna od najdugovječnijih specijaliziranih trgovina s hranom, Bonkulović delikatese u Centru Kaptol mjesto je gdje najčešće možete pronaći proizvode koji nigdje drugdje nisu zastupljeni. Prostrana trgovina dobro popunjenih polica djeluje poput raja za gurmane pa se tamo uputite i ako tražite poklon za jednog takvog zaljubljenika u dobru hranu. Budući da se u ovoj prodavaonici mogu naći namirnice poput 50 godina starog aceta balsamica, la finocchiata odnosno panceta s divljim komoračem, kao i veliki izbor vrhunskih vina, budite spremni izdvojiti i malo više za te poslastice.

image
Privatna arhiva

La Riseria

Adresa: Gundulićeva 5 (Zagreb), Obala kneza Branimira 9 (Zadar)
Ljetno radno vrijeme: pon-sub: 14-23 h
Službena stranica, Facebook, Instagram

S dućanom na jednoj strani Gundulićeve i restoranom na drugoj, La Riseria je napravila puni krug s talijanskim specijalitetima koje nudi Zagrepčanima. U samom dućanu, koji je nedaleko križanja s Frankopanskom, možete naći tipične proizvode od sušenih tjestenina različitih oblika, raznih vinskih etiketa, sireva i slastica. Iz ovog dućana također možete naručiti dostavu putem dostavnih servisa pa bacite pogled ako niste u mogućnosti osobno svratiti. Na našem popisu delikatesa koje želimo isprobati svakako je pestasu, kravlji sir s lješnjacima, crvenim bobičastim voćem i desertnim sicilijanskim vinom Marsala.

Gastronomica

Adresa: Ul. Bartola Kašića 10

Radno vrijeme: pon-pet: 10-17 h, sub: 9-14 h

Facebook

Mali dućan talijanskih čuda nedavno je otvoren uz park Bartola Kašića, tek nekoliko minuta udaljen od tržnice Kvatrić, čime se dodatno obogatila odlična ponuda ovog zagrebačkog kvarta. Nakon što nabavite svježe povrće na placu, najbolje je da svratite u ovaj dućančić po suhu tjesteninu, cantucce ili druge kekse za uz kavu te razne grickalice, a kao posebnu poslasticu ne zaboravite pastu od pistacija! Želite li sami mijesiti tijesto, ovo je još jedno mjesto na kojem možete pronaći brašno tipa 00 ili manitoba brašno proizvođača Caputo, a pronaći ćete i razne sastojke kojima možete nadjenuti svoju pizzu. Za sada nude samo razne sireve, no u planu su i suhomesnati proizvodi koje će prodavati na komad.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:47