OD PETKA DO NEDJELJE

Tri adrese za druženje s ekipom ili u dvoje: ovo je lista gastro događaja koje ovog vikenda ne želite propustiti

Napravili smo malu listu top događaja u Zagrebu koja bi se posebno mogla svidjeti zaljubljenicima u dobru hranu i vino

Pred nama je, nadamo se, sunčani vikend i idealno je vrijeme za šetnju gradom. A kada vas umori sunce i poželite se kratko odmoriti uz kakav dobar zalogaj ili čašu vina, za vas smo pripremili nekoliko dobrih ideja gdje to možete i ostvariti. Naime, U Zagrebu se ovih dana odvija nekoliko kul događanja u sklopu kojih se nudi dobra hrana, ali i vino te druga osvježenja. U nastavku donosimo listu gastro događaja koje posjećujemo već od petka nakon posla.

UVOD U VIKEND

Dobar uvod u vikend, s ekipom s posla ili prijateljima koje dugo niste vidjeli, bit će Place market na tržnici Dolac. Projekt koji na platou najpoznatije zagrebačke tržnice okuplja poznate ugostitelje prošlog je petka na ovoj adresi održan po prvi puta, a kako je bilo, pročitati možete ovdje. Mi ćemo još samo dodati preporuku da obilazak štandova obavite u paru ili s ekipom kako biste isprobali što više toga. Kuhaju, naime, poznata imena domaće gastro scene kao što su chefovi Igor Gudac, Christian Misirača, Marin Rendić, ekipa iz Gastronomada, RougeMarina, Ficleka i drugi pa vjerujemo da će vam se ponuda itekako svidjeti.

image
Place.market.cro Instagram/
image
Place.market.cro Instagram/

ZA LJUBITELJE AZIJSKIH SPECIJALITETA

Na Trgu Josipa Jurja Strossmayera ovih dana počeo je prvi zagrebački Asia Street Food Festival. Posjetitelje tamo čeka 11 kućica, a samo neki od restorana čija jela možete isprobati su Thai Thai, Purple Monkey i Sushi & Poke by Soho, tu su i chefovske kućice iza kojih stoje Marko Palfi (Full Circle Katsu), zatim Mate Janković (Asian Burgers by Mate Janković) i Melkior Bašić (Bite of Fun by Melkior). Od azijskih specijaliteta nude se tako, između ostalog, katsu sendviči, sushi, curry, poke zdjele, mochi i Korean hot dog, burgeri i gyoze. Nude se, naravno, i različita osvježenja u formi koktela za koje su, osim već poznatih igrača, ovog puta zaduženi i Picnic Craft Bar, a za one koji više vole vino, svratiti mogu i na Central bar po čašu ili dvije Šoškić vina. Festival traje od 15. do 25. lipnja, svakog dana od podneva do ponoći.

image
Sandro Sklepic/
image
Asianfestival.eu Instagram/

GDJE NA ČAŠU VINA?

Za one koji u dobrom društvu vole popiti i dobru čašu vina, odlična ideja bit će obilazak Vinskog grada, koji se od 15. lipnja do 2. srpnja održava na livadi parka Franje Tuđmana. Festival je namijenjen širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina po promotivnim cijenama. Cijela stvar funkcionira tako da posjetitelji na ulazu unajmljuju vinsku čašu po cijeni od 5 eura, a zatim obilaze kućice gdje uz simboličnu naknadu mogu isprobati više od 500 vina na čaše ili kupiti butelje. Festival je otvoren svakog dana od 17 sati do 1 iza ponoći, a popis vinara koji ove godine izlažu na Vinskom gradu potražite ovdje.

image
Vinart_croatia Instagram/
image
Domagoj Miletic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:38