Sve jedan bolji od drugog

Tri velika imena na tri dobre adrese: uskoro u Zagrebu kuhaju Ante Božikov, Stiven Vunić i Ante Udovičić

Bliže nam se gostovanja koja ne želimo propustiti, a ako i vi tako razmišljate, najbolje je da si na vrijeme osigurate mjesto

Vrijeme gostovanja poznatih i cijenjenih domaćih chefova još uvijek traje u zagrebačkim restoranima. Zapravo, u punom su jeku, pa tako ovaj mjesec imamo nekoliko najavljenih od kojih smo izdvojili tri na provjereno dobre adrese za koje vjerujemo da bi ih mnogi voljeli iskusiti.

Prvo na rasporedu je već ovog vikenda u Nautic clubu Pojoda, gdje će chef Christian Misirača ugostiti jednog od najpoznatijih murterinsko-kornatskih ugostitelja koji već 24 godine u Nacionalnom parku Kornati pruža visoku kvalitetu ugostiteljske usluge u uvjetima divljine - baš kako je naučio od oca. No, ne smeta to njegovim gostima, među kojima su bili i Emir od Katara, Brad Pitt, kraljevi, prinčevi, svjetske sportske zvijezde.

Krajem mjeseca u Zagrebu kuhaju još dva zvučna imena. Prvo chef Mario Mihelj u Maredo dovodi iznimno talentiranog chefa s Kvarnera zbog kojega redovito skrećemo s puta u njegovu Zijavicu, a potom chef Mate Janković u SOL-i ugošćuje chefa koji je kuhao Modriću, Chiracu, Tuđmanu i Beckhamovima, a znanje prikupljao na stažu u svjetski poznatim restoranima, nerijetko s tri Michelinove zvjezdice. Evo detalja.

NAUTIC CLUB POJODA
Adresa: Praška 8, Zagreb

Informacije i rezervacije: pozivom na broj 01 2119 600 ili porukom na WhatsApp na broj 091 2119 600

image

Ante Božikov

Boris Kovačev/Cropix

Ovog vikenda, u petak, 8. ožujka, i u subotu, 9. ožujka, chef Christian Misirača u svom će Nautic clubu Pojoda ugostiti "dušu" kornatske konobe Opat. Ante Božikov je, naime, gostujući chef večeri koja nosi naziv "Ribar, riba, tradicija” kojom će se u srcu Zagreba, na adresi Praška 8 s početkom u 18 sati slaviti okusi kornatskog arhipelaga i otoka Murtera.

Udruženim snagama s chefom Misiračom, Ante zvani "Dupin", kroz jela će nam ispričati priču koja povezuje more s kopnom, Kornate sa Zagrebom. Cijena večere po osobi je 75 eura, a svoje mjesto je obavezno potrebno rezervirati jer članovi kluba imaju prednost, pa se ne propustite informirati o uključenju u klub.

MAREDO

Adresa: Ul. Florijana Andrašeca 14, Zagreb

Informacije i rezervacije: pozivom na broj 099 4574 000 i mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

image

Stiven Vunić

Matija Đanješić/Ustupljena Fotografija

U utorak, 26. ožujka, u zagrebački Maredo dolazi chef poznate konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi. Stiven Vunić će tako još jednom prilikom, a na poziv chefa Maria Mihelja i Luke Džamarije, zagrebačkoj publici pokazati koliko je ljepote u jednostavnim namirnicama i tehnikama pripreme hrane, ali uz samo malo mašte, ljubavi i dobre volje. Te, naravno, njegovog velikog znanja. Poznat po pripremi specijaliteta od ribe, za očekivati je kako će meni biti u tom tonu, a da biste imali priliku kušati sve što će pripremiti, najbolje je da već sad rezervirate svoje mjesto jer su posljednje večere u Maredu bile rasprodane u rekordnom roku...

SOL tapas na hrvatski

Adresa: Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb

Informacije i rezervacije: pozivom na broj 095 863 1777 i na entrio.hr

image

Ante Udovičić

Lucija Očko/Cropix

Nakon velike trojke - chefova Davida Skoke, Denija Srdoča i Hrvoja Zirojevića, u četvrtak, 28. ožujka, u SOL tapas na hrvatski stiže i "četvrti mušketir" - Ante Udovičić. Večere po cijeni od 50 eura i ovoga su puta planirane u tri termina - 19, 19:30 i 20 sati, a kako biste rezervirali svoje mjesto potrebno je kupiti ulaznice koje su dostupne i na entrio.hr.

Ne zaboravite, ako na večeru dolazite s osobom koja je kupila ulaznicu na drugo ime, kontaktirajte SOL na navedeni telefonski broj kako bi vas smjestili za isti stol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:51