PLAN ZA VIKEND

U Zagrebu se u posljednja dva tjedna otvorilo nekoliko novih lokala, evo gdje na kavu, brunch, ručak i nešto slatko

Kraj zime u Zagrebu donosi nekoliko uzbudljivih otvorenja pa, ako ste za đir po gradu, u nastavku vas čeka nekoliko dobrih preporuka

Posljednjih tjedana u Zagrebu se otvorilo nekoliko novih mjesta, među kojima smo ovog puta na listu za vikend guštanje odlučili uvrstiti nekoliko onih koja nam se čine najboljom opcijom za prvu jutarnju kavu, brunch, ručak ili večeru, čašu vina te slatkiš s nogu, onako, dok šećemo gradom. Koja su to mjesta saznajte u nastavku.

GDJE NA KAVU?

Kako smo pisali, kod Doma sportova, u zagrebačkoj Metalčevoj ulici na broju 1, ovih je dana otvoren Augusto Specialty Coffee Shop. U slučaju da ste njihovu kavu već isprobali u Rovinju, jasno vam je da ovdje morate svratiti što prije, a u slučaju da niste, reći ćemo samo da je u pitanju lokal koji najveći ljubitelji kave ne bi trebali zaobići. Osim u kavi, ovdje možete uživati i u matcha latte, nekoliko drugih napitaka, ali i njihovim fika pecivima. Više informacija potražite ovdje.

image
Augusto Specialty Coffee Shop Instagram/

GDJE NA BRUNCH, RUČAK ILI VEČERU?

Nađete li se gladni u centru, svakako razmislite i o tome da isprobate novu ponudu jela za brunch, ručak i večeru u restoranu i baru SquareOne na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. Nedavno su ovaj prostor preuzeli Nikolina Antić i Ivan Teur i sada nude pristupačne gablece, a vikendom i brunch uz koji za 7 eura od 10 do 13 sati možete naručiti mimose u neograničenim količinama. U slučaju da zakasnite, ovdje uvijek možete ostati i na kasnijem ručku ili večeri, jer sada nude i to. Cijelu priču pročitajte ovdje.

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix

Tražite li ipak mjesto gdje nećete morati brinuti o parkingu i gdje ćete uz hranu moći uživati u izboru od 100 vina na čaše, možda je novootvorena MIVA na Strojarskoj cesti dobra opcija za vas. Nedavno smo posjetili preuređeni prostor i, moramo reći, izgleda kao dobra ideja za druženje vikendom poslijepodne. Uz to, na istoj adresi nalazi se i vinoteka pa, ako vam se koja boca svidi, možete je kupiti i ponijeti kući. Sve informacije potražite ovdje.

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix

GDJE POJESTI NEŠTO DOMAĆE I SLATKO?

U slučaju da vikend ipak želite iskoristiti za rekreaciju i više ste raspoloženi za šetnju, dobra opcija bit će svratiti do Trga Franje Tuđmana, kod kojeg se nalazi novi mali lokal Štrukli TO GO. Kako mu i samo ime govori, nude štrukle za ponijeti, ali ovdje možete kupiti i međimursku gibanicu, makovnjaču, orehnjaču, štrudlu od jabuka, rudarsku greblicu i zlevanku. Najbolje od svega, dok vi kupujete, pred vama će se vjerojatno već razvlačiti novo tijesto za štrukle i štrudle pa usput možete naučiti i kakav novi trik. Cijela priča čeka vas ovdje.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:08