SHOPPING PATROLA

Ukrašavanje torti i kolača nikad nije bilo jednostavnije uz ova tri kuhinjska pomagala

 Shutterstock
Osnovni alat bez kojeg ozbiljni ljubitelji izrade slastica jednostavno ne mogu, svakako su dozator za kremu i nastavci raznih oblika

Doživljavate li i vi pečenje kolača kao svojevrsnu terapiju, način da se odvojite od ekrana tako što zaprljate ruke tijestom, voćem ili čokoladom sa slasnim posljedicama, sigurno imate punu kuću slastičarskih pomagala, od kojih većinu ne koristite. Realno gledajući, tko se želi pozabaviti ukrašavanjem torti i kolača, danas doista može nabaviti svakakve kalupe, alate, nastavke, tube i vrećice, dozatore i špricaljke, i to ne samo u specijaliziranim dućanima, nego čak i u običnim supermarketima.

Pritom je to jedna od onih kategorija predmeta za dom na koje se s lakoćom čovjek navuče, pa tako ni ne shvati da kupuje po tko zna koji put "samo još ovo, ovo sigurno nemam", a na kraju nađe još neotvoreni paket špatula, zvjezdica za izrezivanje keksa ili, pak, neku treću alatku spremljenu u kuhinjskim ladicama.

Želite li da vaše torte doista budu i vizualna poslastica, a tek ste se počeli opremati, za početak vam treba samo vrećica ili dozator s osnovnim nastavcima za ukrašavanje, kao i strpljenje, jer rijetko kome uspije otprve pogoditi konzistenciju kreme, imati mirnu ruku i stabilan pritisak, koji jamči da će ukrasi biti ujednačeni po cijelom desertu koji ukrašavate. Ako ste početnik, nemojte zazirati od plastičnih nastavaka jer su izdržljivi, a često jeftiniji. Metalni su osjetljiviji, ali zato pomoću njih možete postići preciznije rubove vaših ukrasnih vjenčića, cvjetića, točkica i slova. Uvijek je zgodno uložiti u kvalitetnu vrećicu za doziranje, koju možete prati, a ako planirate izmjenjivati nastavke, korisna će vam biti i kapica za vrećicu na koju se postavlja nastavak. I samo hrabro!

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Osnovni set za ukrašavanje torti možete naći čak i u dućanima s higijenskim potrepštinama za svega dvadesetak kuna, no ako ste ozbiljni u svojoj slastičarskoj praksi, dobro će vam doći perivi set s većim izborom nastavaka i kvalitetnim bazama za doziranje.

image

Pedrini 7u1 mini set za ukrašavanje torti

Lonci i poklopci

LONCI I POKLOPCI

Pedrini 7u1 mini set za ukrašavanje slastica

Cijena: 85 kn

Oblikovan poput olovke pa praktičan za baratanje, Pedrini dozator izrađen od silikona puni se kremom pa se zatvara plastičnom kapicom na koju se montira odabrani nastavak za ukrašavanje torti.

Materijal: silikon i ABS plastika
Broj nastavaka: 6

www.lonciipoklopci.hr


image

Wilton set za ukrašavanje keksića

Sve I Svašta

SVE I SVAŠTA

Wilton božićni set za ukrašavanje kolačića

Cijena: 118 kn

Božićni set za ukrašavanje sastoji se od pet različitih nastavaka, deset jednokratnih vrećica za ukrašavanje dimenzija 30 cm i boce za glazuru s dva nastavka.

Materijal: silikon i plastika
Broj nastavaka: 5 + 2

www.sveisvašta.hr


image

Lékué set za ukrašavanje torti

Sol i papar

SOL I PAPAR

Lékué dekorator sa šest nastavaka

Cijena: 200 kn

Lékué dekorator sa šest nastavaka uključuje i čep za očuvanje preostalog sadržaja, a lako se čisti jer se silikonska baza i čep mogu prati u perilici posuđa. Poklopac i nastavci peru se ručno. Posuda ima kapacitet od 350 ml kreme.

Materijal: platinasti silikon i ABS plastika
Broj nastavaka: 6

www.solipapar.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:13