MINI VODIČ

Uskrs u Zagrebu: Gdje na ribu, francusku i šunku, a gdje na raskošan uskrsni ručak?

 Gostionica Ficlek Instagram/
Obiđite centar grada i na popularne adrese svratite na dobar riblji ručak, uskrsni brunch ili bogati ručak


U slučaju da ovog Uskrsa ostajete u Zagrebu i tražite mjesta s dobrom blagdanskom gastro ponudom, bacite pogled na našu mini listu s tri uskrsna favorita iz centra. Saznajte gdje ovih dana možete pojesti tanjur francuske salate i domaće šunke, gdje dobru ribu, a gdje svratiti na malo raskošniji uskrsni ručak.

RIBA U KVARTU

Budući da je restoran Zlatna školjka u Martićevoj, mnogima omiljeni zagrebački riblji restoran, nedavno ponovno otvoren, bit će dobra ideja na ručak se zaputiti upravo ovdje pa provjeriti osvježeni meni. Kako su danas objavili na svojim društvenim mrežama, zatvoreni su samo na sam Uskrs, dok dan ranije, u subotu, rade od 10 do 17 sati. Također, u ponedjeljak ponovno otvaraju i rade od 11 do 23 sata.

I ono najvažnije, nude velik izbor ribljih jela kao što su paštete i toplo hladne salate za predjelo, dok za glavno jelo možete birati između različitih tjestenina i rižota sa škampima, ali i kvalitetne svježe ribe.

image
Privatna Arhiva/
image
Zlatna školjka Instagram/

ŠUNKA U KRUHU I FRANCUSKA SALATA

Ako, pak, ovih dana tražite mjesto gdje ćete pojesti dobar uskrsni doručak ili brunch, svratite u Ficlek kod tržnice Dolac. Od 4. do 8. travnja, naime, nude uskrsnu kombinaciju šunke u kruhu, francuske salate, jaja i mladog luka, a nakon toga, ovdje se možete počastiti i dobrom štrudlom ili kajzeršmarn s marmeladom.

image
Gostionica Ficlek Instagram/

BOGATI USKRSNI STOL

Na kraju, ako ovog Uskrsa samo želite odmoriti i uživati, razmislite o raskošnom ručku u hotelu Esplanade. Ponuda uključuje domaću šunku pečenu u kruhu, prhke tortice s kozicama, tatarski biftek, krem juhu od pečenih rajčica i komorača, rižoto sa šparogama i teleći Wellington. Tu su i uskrsne slastice, a dobro je dodati i kako, dok vi uživate u pravoj uskrsnoj gozbi, hotel je za najmlađe osigurao animatore. Uskrsni ručak u Esplanadi poslužuje se od 12:30 do 16 sati u restoranu Zinfandel‘s, broj osoba je ograničen pa preporučujemo da stol svakako rezervirate unaprijed. Više detalja potražite na poveznici.

image
Esplanade Zagreb Hotel Instagram/
image
Esplanade Zagreb Hotel Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:45