SVI DETALJI NA JEDNOM MJESTU

Veliki vodič kroz Burger Festival Zagreb: čeka vas 20-ak kućica, poznati restorani i chefovi Janković, Pažanin, Palfi i Srdoč

Popularni zagrebački festival koji slavi burgere ove godine trajat će 10 dana, a bit će smješten na već dobro poznatoj adresi

Od četvrtka 07. rujna pa do nedjelje 17. rujna u zagrebačkom Parku dr. Franje Tuđmana, na Burger Festivalu Zagreb, posjetitelje očekuju, kako najavljuju organizatori, originalne kreacije proslavljenih chefova i burger entuzijasta iz Hrvatske i susjedstva.

Bit će tu, kako kažu, burgera od tune i lososa, janjećih burgera, burgera s kozicama, burgera s Wagyu i Txogitxu govedinom i kavom, crispy i spicy chicken burgera koji mesa nisu vidjeli, burgera s kruškama i onih s džemom od borovnice, pa i Pannicarno burgera.

Zanimljivo je dodati i da će se po prvi puta na Burger Festivalu brioche peciva mijesiti i peći na lokaciji, za što će biti zadužena ekipa iz Boogie Laba. Oni će također nastupiti s dva mesna smash burgera i jednim tuna smash burgerom.

Pizzeria Mrs. Fogg na Burger Festival donosi ranije spomenuti Pannicarno, a predstavljaju ga kao jedinstveni spoj burgera i sendviča s junećim mesom, čija je posebnost friško pečeno tijesto s premazom od češnjaka i parmezana za dodatnu aromu i teksturu.

image
Ustupljena Fotografija/

Burgere od isključivo biljnih namirnica donosi Beg’s Plant Based Street Food, a sada već veterani Burger festivala iz Instituta za burgere by Mate Janković zagrebačku publiku planiraju osvojiti burgerima među kojima se nalazi i Spicy Korean od 100 % junetine iz lokalnog uzgoja, azijskim kupusom, kimchijem, pečenim carskim mesom, cheddar sirom i gochujang mayo umakom, a koji je bio hit na Asian Festivalu Zagreb.

Zadarski entuzijasti Picnic Mingle & Fun, koji su nedavno u Zadru otvorili i svoj prvi lokal, dolaze s Blackie burgerom, ljetnim hitom - burgerom od kozica, te Juicy i Snow burgerima u pratnji prženih batata.

image
Sandro Sklepic/

Full Circle by Marko Palfi na zagrebački Burgerfest donosi nekoliko noviteta. Njegov Dekadent, pobjednik Zagreb Burger Festa 2020. ove se godine vraća u novom, poboljšanom 2.0 izdanju. Rade ga od kombinacije španjolske Txogitxu govedine te japanske Wagyu govedine. Specifičnu kompleksnost ovom burgeru daje, ni manje ni više već - kava. Uz to, u ponudi će imati i svoj klasik Smokey Double D, zatim Cheeky Italian s piletinom s OPG-a Orehovec i kombinacijom mozzarelle, pistacije i bosiljka. Za ljubitelje ribe, tu je Fishy Asian koji kombinira tunu i losos, wasabi, soja sos i đumbir.

image
Ustupljena Fotografija/

Iz Zrenjanina prvi put na Burger Festival Zagreb dolazi Bistro Funk koji će predstaviti autorske burgere koristeći namirnice hrvatskih lokalnih proizvođača.

"Za sada bih otkrio samo jedan burger, a to je janjeći. Ostalo ćete morati doći i probati", komentirao je kratko svoje pojavljivanje na festivalu Dušan Žarkov iz Bistroa Funk.

Uz pobrojane, na ovogodišnje zagrebačko izdanje festivala stiže i Deni Srdoč iz restorana Nebo, nositelja jedne Michelinove zvjezdice, koji također u Rijeci vodi i svoj Hidden Wine Bistro by Deni Srdoč. On i njegov tim na Kamadoo grillu na ugljen spremat će tri vrste burgera: Hidden burger, El Popta’s i i Drunken burger, te tri vrste krumpirića - regular, cheese i spicy fries.

image
Ustupljena Fotografija/

Nadalje, Submarine Burger na festival dolazi s već poznatim Original burgerom, Smokehouse burgerom i Original vegan burgerom, ali donosi i okuse Mediterana u posve novom Greek burgeru koji spremaju od 100% junetine iz lokalnog uzgoja, sa svježom zelenom salatom, rajčicom i lukom, komadićima feta sira i tzatziki umakom. Ponudu prate i njihovi krumpirići Truffle Grana Padano te Classic.

image
Sandro Sklepic/

Pored spomenutih kreacija, posjetitelji Burger Festivala će moći kušati i jela koja spremaju Bite of Fun by Melkior, Burger Jam, 4Burgers, Burger Bar, Cheesy Burger, Pommes i Chefs Burger by Ivan Pažanin s već poznatim Crispy Kapula burgerom sa 100 % junetinom iz domaćeg uzgoja, rikolom, karameliziranim lukom, prženim lukom, ukiseljenim jalapeno papričicama, cheddar sirom i honey mustard umakom.

image
Sandro Sklepic/

Za ljubitelje slatkog tu je najbolji zagrebački craft sladoled - Luxury gelato Pri suncu Nine Šarić. Na Burger festivalu u Zagrebu će uz gelato na kuglice nuditi i popsicles - sladoled na štapiću. Među više od deset kombinacija okusa se ističu malina s bijelom čokoladom i kombinacija lješnjak, čokolada i badem. O svemu smo pisali i ovdje.

image
Josipa Uzelac/

Aperitive te osvježenje uz live koncerte posjetitelji će moći pronaći na Central Baru i Gingle Bells kućici, gdje se posebno ponose TeraGino Fusion i Teranino Spritz koktelima.

image
Sandro Sklepic/

Velika vijest je i da će se na istoj lokaciji po prvi puta zajedno odvijati Burger Festival i Zagreb Street Art Festival s više od 165 umjetnika iz 33 zemlje svijeta i pet besplatnih koncerata (Songkillers, Vatra, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća, Ida Prester i Lollobrigida). Osim toga, tu su i DJ Ozren Kanceljak, DJ Jazzozo, DJ Luigi, Robert Mareković, DJ Stanko Bondža i DJ Luka Deluxe.

Osim toga, djeca će vrijeme moći provesti u Zagi Kids zoni i animacijama Feshta by Ziva, odrasli željni filmova mogu uz burgere uživati u silent kinu, oni željni učenja mogu se prijaviti na dvije besplatne kulinarske radionice Centra za kulturu prehrane, a svi željni dokazivanja mogu 16. rujna od 14:00 sati peći vlastite burgere i stati pred Matu Jankovića, Denija Srdoča i Ivana Pažanina koji će odabrati najbolje.

Sve detalje bogatog programa Zagreb Street Art Festivala na čijoj kućici će se moći kupiti radovi svjetskih street art zvijezda, potražite na web stranicama festivala, a na besplatne Street Art ture koje će se održavati tijekom svih deset dana festivala potrebno se prijaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Raspored koncerata, radionica, detalje dječjih zona, te linkove za prijavu na natjecanja i radionice potražite na Facebooku i Instagramu Burger Festivala. Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je svakog dana od 12 sati do ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:26