VIKEND U ROVINJU

Za ova 3 mjesta u Rovinju i okolici možda niste čuli, a nude top riblja jela i odličnu paštu

Na ove tri adrese jede se jako dobro, a za njih, ako Rovinj ne posjećujete često, možda do sada niste čuli

Bez obzira na to putujete li ovih dana u Rovinj poslovno ili privatno, na Weekend Food Festival ili kratki odmor, uvijek je dobro imati spreman popis s adresama na kojima se jede provjereno dobra hrana. Osim već dobro poznatih adresa kao što su Cap Aureo ili Tekka za ljubitelje sushija, odlučili smo izdvojiti nekoliko, onima koji ne dolaze tako često u Rovinj, možda manje poznatih. Dakle, kako bismo vam olakšali odabir i ostavili više mjesta za razmišljanje u koji ćete kafić sjesti kako biste popili jutarnju i popodnevnu kavu, ili na kojem ćete kamenu odmoriti i upijati sunce, napravili smo listu s pet mjesta na kojima se jede odlična riba, ali i pašta za prste polizati. Potražite ih u nastavku.

NA RIBU U VIKING

U slučaju da je vaša definicija sreće dobro pečena riba, restoran Viking naprosto morate posjetiti. Ovdje dolazimo već gotovo dvadeset godina, a moramo dodati i kako ovo mjesto nije opcija samo ako odsjedate u Rovinju već i ciljana destinacija zbog koje ćete sjesti u auto i voziti sat vremena kako biste uživali u top morskim specijalitetima. Budući da se ne nalazi u samom Rovinju, do Vikinga će vam trebati 20-ak minuta automobilom, a putem ćete uživati i u prekrasnom pogledu na Limski kanal. U Vikingu će vas dočekati prostrana terasa na kojoj se jedu najslađe školjke, a uvijek dobar odabir bit će i njihova pašta ili stvarno poštena riblja plata od koje se vrlo lako može najesti i troje ljudi. Budući da je Viking mjesto na koje dolaze obitelji, poslovnjaci, parovi i svi ostali koji su ga jednom posjetili te se svakog puta odlučili vratiti, rezervacija je obavezna!

Adresa: Limski kanal 1

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

KONOBA JURE

Ako se u nekom trenutku poželite maknuti iz centra Rovinja, konoba Jure bit će prilično dobar razlog da to zbilja i učinite. Ovdje se, naime, jede ukusna hrana koja dolazi u izdašnim porcijama pa je ovo jedno od onih mjesta s kojeg se zasigurno kući nećete vratiti gladni. Svojevremeno smo u konobi Jure isprobali odlične raviole s vrganjima i tartufima te pljukance s istarskom kobasicom i pršutom, a u dobrom sjećanju ostale su nam i šufigane lignje s palentom. Cijene su pristupačne, kao u malo boljim zagrebačkim restoranima, usluga je dobra, a zbog hrane ćete se, vjerujemo, poželjeti vratiti.

Adresa: Cademia ulica 22

image
Privatna Arhiva/

VEČERA S POGLEDOM

U slučaju da vam se više sviđaju manji, pomno osmišljeni zalogaji, dobra opcija bit će El Bugadur. Kuhinja je ovdje orijentirana na casual fine dining, jela pripremaju od svježih i lokalnih namirnica, a jelovnik se sastoji od nekoliko kombinacija u kojima se spajaju Mediteran i Istra. Također, pogled na more sa stolova na terasi je zbilja prekrasan pa nije ni čudo da se ovdje uvijek traži mjesto više, stoga svoj stol obavezno rezervirajte.

Adresa: Ulica Sv. Križa 45

image
Elbugadur Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 13:46