SHOPPING PATROLA

Zaboravite obrtanje palačinki u zraku i borbu s vrućom tavom... Otkrivamo tajnu brze pripreme

 Urbazon
Teško je naći nekoga tko ne voli fine tanke palačinke, a uz aparate za pečenje doista svaki put ispadnu bez greške

Kada vam netko kaže da voli palačinke, koja vam se slika javi u glavi?

Sjetite li se odmah tankih palačinki premazanih domaćim džemom od marelice, šljive ili šipka koji curi kroz rupice u tijestu, odnosno beskonačnih smotuljaka s omiljenim čokoladnim namazom ili, pak, malih debeljuca koje su do nas doputovale iz Amerike?

Ako su odgovor klasične tanke palačinke, onda jako dobro znate da ih uvijek treba ispeći mnogo jer mekog tijesta punog slasnog nadjeva nikada dosta. I dok će se neki hvaliti svojom vještinom bacanja palačinki u zrak i njihova hvatanja užarenom tavom, oni praktični svjesni su da, kada je o palačinkama riječ, nema vremena za gubljenje.

Upravo će njima dobro doći posebni aparat za pečenje palačinki koji javi kad je temperatura pekača idealna da na njega izlijete omiljeno tijesto. Vjerujemo da ćete uvijek najprije posegnuti za slatkim inačicama ovog popularnog jela, no na ovakvim pekačima s lakoćom možete pripremiti i slane francuske palačinke od brašna od heljde, takozvane betonske galette.

Izlijte svoju palačinku kao i svaku drugu, no naša je preporuka da, poput vještih majstora palačinki s jadranske obale, nakon što svoju palačinku okrenete, na sredinu stavite sir, malo šunke i omiljeno povrće pa praktičnom špatulom prebacite dio pečenog tijesta preko nadjeva sa svake strane tako da tek njena sredina ostane vidljiva.

Ovakav aparat nije samo koristan za pripremu doručka ili večere jer odlučite li na njemu pripremiti takvu bogatu slanu palačinku, koristan će vam biti čak i za ručak!

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Većinom sličnih cijena, aparati za pečenje palačinki koji se nalaze u domaćim dućanima predstavljaju brzu pomoć svima koji žele svaki put ispeći svoje palačinke bez greške.

PEVEX

Delimano aparat za palačinke 3u1 XXL

Cijena: 299 kn

Delimano aparat za palačinke i omlet s grijačem od nehrđajućeg čelika možete iskoristiti čak i za pečenje mesa i povrća. Uz aparat dolazi i pribor za razmazivanje smjese i dizanje palačinke, a sam je izrađen od neprianjajućeg materijala.

Dimenzije: promjer 30 cm

Snaga: 1200 W

www.pevex.hr

image
Pevex
EMMEZETA

Ariete 202 aparat za palačinke

Cijena: 299,99 kn

Električni aparat za palačinke retro dizajna za laku i jednostavnu pripremu palačinki dolazi u kompletu s dvije drvene špatule. Indikator svjetla javlja kada je uređaj spreman za upotrebu, a jačinu temperature možete sami podesiti.

Dimenzije: promjer 30 cm

Snaga: 1000 W

www.emmezeta.hr

image
Emmezeta
ELIPSO

Russell Hobbs 20920-56 aparat za palačinke

Cijena: 261,75 kn

Aparat za palačinke ima podesivi termostat i lampicu koja javlja kada je pekač spreman za rad. Ploča za pečenje je izrađena od neprianjajućeg materijala, a kako tijesto za palačinke ne bi kapalo na radnu površinu, rub pekača je podignut.

Dimenzije: 30 cm

Snaga: 1200 W

www.elipso.hr

image
Elipso
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 04:26