BLAGDANSKI STOL

ZANIMLJIVE KOMBINACIJE: Božićni recepti za vegetarijance

Spremate blagdansku večeru za goste koji ne jedu meso? Ili ste i sami vegeterijanac? Baš za vas smo pripremili preukusne recepte, a ne sumnjamo da će se i ljubitelji mesa otimati za komad više.
 Ajvar.com

Bilo da ste vegeterijanac ili trebate ugostiti nekog tko ne ljubi meso na blagdanskoj večeri, ovi ukusni recepti će obogatiti vaš stol, a zaista su jednostavni za pripremu.

Jedan od omiljenih sastojaka koji mogu upotpuniti svaku vegeterijansku blagdansku košaricu od tapasa preko predjela i juhica pa do glavnog jela - je ajvar - koji svojom bogatom i punom aromom ističe sve te prelijepe okuse i mirise čineći ih fotogeničnijim.

Isprobana receptura već stoljećima donosi radost svim našim osjetilima. Idealno se slaže uz gotovo svako jelo, čineći ga za nijansu boljim. Iznenadit ćete se uz što se sve ajvar idealno slaže, a za ovu priliku smo izdvojili posebnu selekciju najkusnijih vegeterijanskih blagdanskih recepata, kako bi vaša druženja bila još potpunija.

Ajvar se radi od samo četiri sastojka: pečene crvene paprike, suncokretovog ulja, soli i malo octa i nenadmašan je na blagdanskom stolu. Ajvar ne sadrži gluten tako da možete biti sigurni da će u njemu moći uživati baš svi kojima ga ponudite. Također, 100 grama ajvara sadrži samo 138 kalorija, a paprika koja je njegov glavni sastojak je odličan izvor vitamina A i C. Savršen je u jelima s rižom, kus kusom ili bilo kakvim drugim povrtnim kuhanjima.

Probali smo i odabrali za vas neke od najlijepših vegeterijanskih blagdanskih recepata s ajvarom - od onih brzih za pripremu, do onih koji će svojim izvanrednim okusom i izgledom nagraditi utrošeno vrijeme i trud potreban oko pripreme.

Za ljubitelje razigranih okusa, pripremili smo prhke slani kolačiće s orasima i ajvarom koji se tope u ustima i koje nismo mogli prestati grickati. Pustite mašti na volju i budite kreativini u dekoriraju, a ovo su samo neki od predloga.

Ajvar. com

Još jedna brza ideja za vruće zalogaje raskošnog izgleda i okusa bez glutena su vegan zalogaji od palente s začinskim biljem, slanutkom i ajvarom. Priprema je lagana, a hrskavi slanutak obavijen kurkumom i slatkom mljevenom paprikom, poslužen preko neodoljivog ajvara na aromatičnoj palenti je zalogaj za pamćenje. Obavezno u proces pripreme uključite i najmlađe članove obitelji, koji će zasigurno uživati dok budu radili razigrane zvijezdice.

Ajvar.com

Recept koji vam svakako preporučamo da probate je brioš blagdanska pogača - pravu rapsodiju dizanog mekog peciva koje se neodoljivo slaže sa punim, bogatim aromama pravog ajvara. Pravili smo je prema klasičnom receptu i ne dajte da vas obeshrabri poduža priprema, jednostavnije je nego što se čini na prvi pogled, vjerujte nam.

Ajvar.com

Prijedlog za glavno jelo u kojem će svi uživati je preukusna vegan pita od lisnatog tijesta i aromatičnog punjenja sa ajvarom. Predivno hrskavo lisnato tijesto puno aromatičnog nadjeva od mirisnih gljiva, leće i blago dimljenih aroma pravog ajvara je pravi blagdan za oči i nepca.

Ajvar.com

Nadamo se da ćete među svim ovim prijedlozima pronaći recept ili inspiraciju kako da dobrim, pravim ajvarom napravite jednostavne, a vrhunske blagdanske zalogaje. Jer kao što smo se toliko puta i sami uvjerili, jednostavni i čisti okusi spremljeni s puno predanosti i ljubavi jesu, bar za nas i oni najljepši. Zato toliko volimo ajvar, koji je svojim nenadmašnim okusom od samo četiri sastojka, svako od ovih jela pretvorio u pravi užitak koje vam od srca preporučamo da probate ove sezone.

Želimo vam vesele i sretne blagdane, uspješno kuhanje i puno užitka u dobrim okusima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 10:31